Hlavní obsah

Co vás čeká v Karlovarském kraji? Úžasné památky, divoká příroda, léčivé prameny a spousta zábavy

Komerční článekKarlovarský kraj

Není pochyb o tom, že má Karlovarský kraj co nabídnout. Všichni známe lázeňská města, léčivé prameny či proslulý filmový festival. Co se podívat na kraj z jiného úhlu? Vydejte se pod zem, na hrad či do tajuplné rezervace a zažijte tento region jinak.

Karlovarský kraj vás nadchne svou rozmanitostí. Na návštěvu jeden den nestačí...Video: Karlovarský kraj

 
Článek

Ne každý ví, že Karlovarský kraj ukrývá kromě jiného i spoustu hornických památek. Vždyť Montanregion Krušné hory teď dokonce usiluje o zápis na seznam UNESCO. Minout byste rozhodně neměli důl Mauritius v Hřebečné či štolu Johannes na Božím Daru.

Foto: Živý kraj

důl Mauritius

Mimořádně zachovalý komplex láká na obří podzemní komory, naopak odvážlivci se mohou proplazit nízkou chodbou a na vlastní kůži tak zažít úskalí hornického řemesla.

Foto: Živý kraj

štola Johannes

Boží Dar toho ale nabízí mnohem víc. Nejvýše položené město v Česku vás nadchne krásnou přírodou. Pro rodinný výlet oceníte tajuplná Božídarská rašeliniště, a pokud by vám to nestačilo, navštivte další rašeliniště, přírodní rezervaci SOOS. Místo připomínající měsíční krajinu bývalo slaným jezerem, ale postupně vyschlo.

Foto: Živý kraj

přírodní rezervace SOOS

A na závěr trocha historie. Co takhle městečko Loket s majestátním hradem a muzeem tajných spolků, které patří k jediným sedmi na světě? Pokud jste fanoušky nadpřirozena, vydejte se do Skoků u Žlutic. Tamní poutní místo je opředeno legendami, a přijdete si zde na své.

Foto: Živý kraj

Skoky u Žlutic

Výběr článků

Načítám