Hlavní obsah

Co si ohlídat při výběru cestovního pojištění?

Novinky, ERV Evropská pojišťovna

Češi ročně podniknou na 7 000 000 zahraničních cest. Pro jejich bezproblémový průběh je nutné myslet i na cestovní pojištění. V zahraničí je totiž kvalitní zdravotní služba výrazně dražší než u nás. Na co si tedy při výběru pojištění dát pozor?

Foto: ERV Evropská pojišťovna

Článek

1. Pojistěte se i na cestu

Řada lidí se pojišťuje až na dny strávené v cílové destinaci. Většinu samotné cesty z domova do destinace ale přitom trávíme mimo ČR, kde potřebujeme cestovní pojištění.

2. Kvalitní asistence vždy po ruce

Klíčovým parametrem je asistenční služba, která v případě potíží zajistí tu nejlepší možnou péči. Abychom se s ní mohli ihned spojit, je dobré si její číslo uložit do adresáře mobilního telefonu nebo mobilní aplikace pojišťovny.

Foto: ERV Evropská pojišťovna

ERV Evropská pojišťovna

3. Pojištění vybírejte podle typu dovolené

Pokud plánujeme odpočinkovou dovolenou, bude nám stačit základní pojištění. Když ale víme, že budeme u moře aktivní, je nutné si rozsah pojištění zkontrolovat a případně se připojistit.

Podle odborníků z ERV Evropské pojišťovny bychom si neměli pořizovat pouze zdravotní pojištění, ale zahrnout do něho i pojištění odpovědnosti a zavazadel.

4. Ohlídejte si výši limitů

Obecně platí, že limity léčebných výloh by měly odpovídat alespoň 3 milionu korun pro cesty po světě a 2 miliony korun v rámci Evropy.

Výběr článků

Načítám