Hlavní obsah

Chcete nejlevnější půjčku v Česku? Půjčte si od lidí. Služba Zonky se inspirovala v Americe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průměru o dvacet procent levněji než v bance si půjčují lidé, kteří používají službu Zonky. Ta se inspirovala v Americe, kde obdobné služby budí ze spaní šéfy velkých bank. Je to jednoduché – lidé, kteří si chtějí půjčovat skutečně levně, přestávají chodit pro půjčky do bank a půjčují si mezi sebou.

Chcete nejlevnější půjčku v Česku? Půjčte si od lidí.

Článek

Chcete si půjčit co nejvýhodněji a ještě u toho mít dobrý pocit? Pak se podívejte na naše stránky www.zonky.cz a zvažte, jestli to nevyzkoušet s námi. Jsme služba, která se snaží převézt banky a zlevnit pro lidi půjčování peněz.

Inspirovali jsme se v Americe a v západní Evropě, kde podobné služby dnes používají už miliony lidí. Do té největší – jménem Lending Club – už peníze investoval třeba Google. My na Zonky fungujeme čtyři měsíce a lidé si přes nás půjčili už 16 milionů korun. Bereme to vážně: máme registraci u ČNB, řídíme se zákonem o spotřebitelském úvěru a zakládáme si na tom, že je vše naprosto transparentní.

Zakladatel Lending Clubu Renaud Laplanche nápad na půjčování peněz bez bank vymyslel, když jednou procházel své bankovní výpisy. Na jedné straně viděl, jak malé zhodnocení má z peněz, které si posílá na spořicí účet. Na straně druhé viděl, jak vysoký úrok má platit, když si chce půjčit na auto. A tak si řekl: Co kdybych to celé zjednodušil a propojil lidi, kteří peníze mají, s těmi, co je potřebují?

www.zonky.cz

To dnes děláme na Zonky. Jaké máme výsledky? Přes 40 procent klientů si u nás půjčilo za 5,99 % – to je úrok, na který v běžné bance dosáhne jen pár procent těch úplně nejlepších klientů.

Chcete se dozvědět víc? Přečtěte si to u nás na webu www.zonky.cz anebo se klidně stavte v naší kanceláři na pražském Smíchově.

Výběr článků

Načítám