Hlavní obsah

Češi obcházejí bankovní byrokracii a půjčují si raději online od lidí a díky příběhům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé lidem v Česku za rok půjčili už přes čtvrt miliardy. Levněji, jednodušeji a online. O tom, jestli a jak rychle peníze získáte, nerozhoduje na Zonky byrokracie a tabulky, ale hlavně otevřenost, upřímnost a váš příběh vystavený na Tržišti půjček.

Zonky.cz

Článek

Z tržiště na Zonky.cz (www.zonky.cz) si investoři vybírají, do koho investují své peníze. A protože zájem o půjčku od lidí díky nízkým úrokům a jednoduchému vyřízení přes internet raketově stoupá, hodí se pár tipů, jak mezi ostatními na tržišti zaujmout. Čím více investorů váš příběh chytne, tím rychleji získáte peníze. Je to vlastně snadné.

1. Zaujměte obrázkem

Na výběr k vaší půjčce vám dává Zonky (www.zonky.cz) celou řadu obrázků, ale ty se na tržišti neustále opakují, takže je dobré nahrát obrázek vlastní. Už to je známka, že jste se své poptávce věnovali víc než jiní. A investoři vám budou víc věřit.

2. Poutavý nadpis

Krásným příkladem je půjčka na auto. Nadpisem “Auto moto” nebo “Půjčka na auto” moc investorů nezaujmete, protože podobně jako obrázky se zde takový nadpis vyskytuje často. Zkuste něco originálního např. “Můj sen: Ford Mondeo”. Rovnou investorům řeknete, o jaké auto vám jde.

3. Dobrý příběh

Není třeba psát dramatické ani srdceryvné příběhy. Stačí trochu emocí a především fakta o vás. Ani to, že napíšete příběh dlouhý, neznamená úspěch. Důležité je, aby příběh obsahoval tato fakta:

- Na co si chcete půjčit

- Na co si chcete půjčit - Jak plánujete financovat (zda máte vlastní finanční prostředky a kolik)

- Na co si chcete půjčit - Jak plánujete financovat (zda máte vlastní finanční prostředky a kolik) - Zda máte další půjčky

- Na co si chcete půjčit - Jak plánujete financovat (zda máte vlastní finanční prostředky a kolik) - Zda máte další půjčky - Ideálně jaké jsou příjmy a výdaje vaší domácnosti

- Na co si chcete půjčit - Jak plánujete financovat (zda máte vlastní finanční prostředky a kolik) - Zda máte další půjčky - Ideálně jaké jsou příjmy a výdaje vaší domácnosti - Zda jste nějak zajištěni pro případ neschopnosti splácet

- Na co si chcete půjčit - Jak plánujete financovat (zda máte vlastní finanční prostředky a kolik) - Zda máte další půjčky - Ideálně jaké jsou příjmy a výdaje vaší domácnosti - Zda jste nějak zajištěni pro případ neschopnosti splácet - Zda plánujete posílat i mimořádné splátky

- Informace o tom, zda chcete půjčku splatit dříve než v nastavenou dobu - to je velmi důležitá informace, na kterou se vás investoři budou určitě ptát.

4. Nic nezatajujte

Investoři ocení, pokud jim napíšete pravdu o tom, že máte třeba hypotéku a další půjčku. Když uvidí, že jsou pro vás tyto splátky v pohodě, tak se nebudou bát vám půjčit.

5. Buďte slušní

Zní to divně, ale občas se stane, že se na tržišti objeví příběh, který neobsahuje ani základní pravidla slušnosti. Na takový příběh většina investorů reaguje negativně. Nezapomeňte proto investory na začátku příběhu oslovit a na konci poděkovat.

6. S investory komunikujte

I přes veškerou snahu napsat do příběhu vše se budou investoři ptát na různé otázky. Je dobré jim v co nejkratší možné době odpovědět. Otálením s odpovědí investory odrazujete, raději pak investují do jiné půjčky.

7. Ideální půjčka je po 20. dni v měsíci

Tato rada je důležitá. Většina splátek půjček je nastavena na 20. den v měsíci, takže se investorům sejde větší množství peněz, které chtějí investovat. Takže pokud vaši půjčku vystavíte na tržiště okolo 20. dne v měsíci, zvýšíte tím svou šanci na úspěch.

8. Když to jde, volte kratší dobu splácení

Pokud máte tuto možnost, volte raději kratší dobu splatnosti. Jednak nezaplatíte tolik na úrocích, takže budete mít půjčku levnější a navíc mají investoři raději kratší investice.

Využijte sami výhodnější půjčky od lidí. Chcete refinancovat nebo hledáte výhodnější půjčku? Mrkněte na Zonky.cz (www.zonky.cz), napište přímo šéfce služby na lucie.tvaruzkova@zonky.cz nebo volejte linku péče o zákazníky. Každý pracovní den 8-20 h a přes víkend 9-18 h na čísle 800 449 999. Zonky. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám