Hlavní obsah

Zdravé oči potřebují kyslík!

Novinky, www.o2optix.cz/akce.html

Podrážděné oči? Pocit suchých očí? Zarudlé oči? Rozmlžené vidění? Nejen špatné prostředí a znečištěný vzduch znepříjemňují nošení kontaktních čoček... ale také nedostatek vzduchu. Nebo přesněji nedostatek kyslíku (O2), který je pro zdravé oči nezbytný.

Článek

Čočky, které dýchají

CIBA Vision vyvinula nové kontaktní čočky O2OPTIX tak, aby zajistily velmi vysoký průnik pro kyslík.  Čočky O2OPTIX propouštějí 5x více kyslíku vašim očím než běžné měkké kontaktní čočky (O2OPTIX mají propustnost pro kyslík 138 Dk/t*).

O2OPTIX jsou čočky nové generace, které dýchají pro zdraví vašich očí.

Kyslík vašim očím

Ideálně by rohovka měla být zásobována O2 po celý den.  Ale v dnešní uspěchané době začíná být více a více složité pro uživatele kontaktních čoček vyjmout si čočky ve chvíli kdy oči potřebují "dýchat".

Pokud je přísun kyslíku k oku redukován, může způsobit jeho podráždění a čočky pak jsou ve vašich očích nepohodlné. O2OPTIX jsou navrženy tak, aby propouštěly více kyslíku k rohovce než běžné kontaktní čočky a tím minimalizují symptomy, které jsou s nedostatkem kyslíku spojeny. Jako například pocit nepohodlí na konci dne, zarudnutí nebo pocit suchého oka.

O2OPTIX pomáhají udržet Vaše oči zdravé a nošení čoček tak bude pohodlné. 

Spánek s čočkou?

Už se Vám někdy stalo, že jste s kontaktní čočkou usnuli? Velké procento uživatelů čoček uvedlo, že si občas zdřímlo s nasazenými čočkami při sledování televize nebo při cestě v dopravním prostředku. Po probuzení však většinou museli své čočky vyjmout, protože jejich oči byly podrážděné a čočky nepohodlné. Kontaktní čočky O2OPTIX jsou tak prodyšné, že jsou vhodné i pro příležitostný spánek.

O2OPTIX jsou schváleny až na 6 nocí nepřetržitého nošení!**

Vyzkoušejte kontaktní čočky O2OPTIX a vychutnejte si rozdíl, který přináší více kyslíku!

Tomáš Haberland

Odborný konzultant CIBA Vision

*  Dk/t je veličina, která popisuje množství kyslíku, který pronikne skrz kontaktní čočku s ohledem na tloušťku čočky.

** O režimu nošení se poraďte se svým očním specialistou.

Výběr článků

Načítám