Hlavní obsah

Skupina PPF je v ČR sedmým největším plátcem daní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti s majetkovou účastí skupiny PPF odvedly na daních a odvodech na sociálním a zdravotním pojištění v České republice 6,2 miliardy Kč. Skupina PPF tedy v České republice vychází jako sedmý největší plátce daní.

Foto: Archiv

Skupina PPF je v ČR sedmým největším plátcem daní

Článek

V roce 2018 odvedly české firmy ze skupiny PPF do české státní kasy celkem 2,6 miliardy Kč na dani z příjmu. V žebříčku Ministerstva financí ČR je v TOP 20 největších plátců daně z příjmů právnických osob za rok 2018 společnost O2 Czech Republic (14. místo). K velkým plátcům daně patří také Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN), Škoda Transportation a PPF banka. V součtu tak skupina PPF v České republice vychází jako sedmý největší plátce daní.

Skupina PPF je v České republice rovněž významným zaměstnavatelem. Ke konci roku 2018 zaměstnávaly české firmy s majoritní majetkovou účastí skupiny PPF zhruba 14 000 lidí, za které odvedly státu na sociálním a zdravotním pojištění 3,6 miliardy korun. Celkem tedy společnosti s majoritní majetkovou účastí skupiny PPF poslaly státu 6,2 miliardy Kč na dani z příjmu a odvodech.

Foto: Archiv

PPF

K českým společnostem patřícím do skupiny PPF se řadí PPF a.s., Home Credit International, SOTIO, PPF Real Estate nebo Škoda Transportation. Tyto společnosti koordinují aktivity PPF ve 23 zemích světa na třech kontinentech. Další společnosti s majoritním podílem Skupiny v ČR jsou PPF banka, Air Bank, CETIN, O2 Czech Republic, Bestsport a další. Podstatná část jejich zaměstnanců jsou vysoce kvalifikovaní experti ve svých oborech.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, strojírenství, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva převyšující 45 miliard eur (k 31. 12. 2018).

Výběr článků

Načítám