Hlavní obsah

Proč strávit perfektní zimní dovolenou s rodinou v Gasteinu

Komerční článekGasteinertal Tourismus

Čtyři lyžařské oblasti, tři obce a přes 200 kilometrů upravených sjezdovek. V Gasteinu si na své přijdou příznivci zimních sportů jakéhokoliv věku. Tento bezstarostný balíček dělá Gastein velmi přitažlivým pro Tebe i Tvou rodinu.

Foto: Gasteinertal Tourismus

Rodinná dovolená v Gasteinu

Článek

Kromě zábavy na sjezdovkách poskytuje údolí Gastein s lyžařskými oblastmi Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel, Graukogel, Dorfgastein-Großarltal ještě mnoho dalších příjemných stránek pro ideální rodinnou dovolenou.

Hotely pro rodiny

Ubytovací zařízení v Dorfgasteinu, Bad Hofgasteinu a Bad Gasteinu vycházejí rodinám s dětmi vstříc potřebným vybavením: zatímco dětské postýlky, dětský bazén a speciální dětské menu jsou již standardem, mnohé hotely a ubytovací zařízení nabízejí na vyžádání i hlídání dětí.

Foto: Gasteinertal Tourismus

Lyžování snadno a rychle

Chybí Tobě nebo dětem lyžařské know-how? Žádný problém. V celém údolí je dvanáct lyžařských škol, které nabízejí i kurzy pro rodiče s dětmi, ve kterých mohou sbírat zkušenosti na sněhu rodiče s dětmi společně. Ideálním místem pro první dětský lyžařský kurz jsou rozmanité Gasti Schneeparky v Dorfgasteinu, Bad Hofgasteinu a Bad Gasteinu. Drobotina se zde hravou formou učí lyžovat na kouzelném koberci, mezi brankami a slalomovými tyčemi. Na vyžádání zde zajistí také celodenní hlídání i těch nejmenších.

Freeridové eldorádo Gastein

V lyžařské oblasti Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel na Tebe čeká severní svah Hohe Scharte. Grandiózní sjezdovka je s celkovou délkou 10,4 km nejdelší ve východní části Alp. Perfektně upravené sjezdovky jsou nuda? Skutečným freeridovým eldorádem je Sportgastein, kde jsou svahy s hlubokým sněhem snadno přístupné bez dlouhého stoupání. Místní průvodce si můžeš pohodlně rezervovat v místních lyžařských školách.

Foto: Gasteinertal Tourismus

Gastischneepark

Rodinné dobrodružství mimo sjezdovky

I mimo sjezdovky se tady nabízí mnoho zajímavých zimních zážitků pro celou rodinu. Ať již na sněžnicích uprostřed zasněžených hor Gasteinu, při sáňkování na přírodní sáňkařské dráze Aeroplan nebo při bruslení v EIS:Disco.

Zimní sport vyžaduje odpočinek

Po aktivním dni na sněhu není nic lepšího než koupel v osvěžující termální vodě. V Gasteinu je na výběr ze dvou termálů s nejlepší termální vodou – Alpentherme a Felsentherme. Zatímco ve Felsentherme s kouzelnou jeskyní a saunami se vše zaměřuje na relaxaci, v Alpentherme čeká dobrodružství s tobogánem a multimediálními zážitky.

Foto: Gasteinertal Tourismus

Gastischneepark

Kombinace zimních sportů a relaxace dělá Gastein perfektní zimní destinací pro celou rodinu. Takže nezapomeň a objednej si dovolenou!

Výběr článků

Načítám