Hlavní obsah

5 důvodů, proč je bankéř cool povolání

Novinky, Raiffeisenbank a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestiž, stabilita, profesní rozvoj nebo vzdělávací programy. Nejen tohle jsou dost dobré důvody pro to, abyste šli pracovat do banky. Být dneska bankéř znamená navíc pomáhat lidem. Pomáhat jim řešit podnikání, vlastní bydlení, nebo bezpečný a rychlý přesun peněz.

Foto: Raiffeisenbank a.s.

Bankéř je cool povolání

Článek

Navíc, bankovnictví patří mezi velmi dobře placené profese. Tedy pokud netoužíte být leteckými instruktory. Podívejte se na 5 důvodů, proč je dneska cool být bankéř. Třeba v Raiffeisenbank, klientsky nejpřívětivější bance v Česku.

1. Můžete udělat kariéru

Je pro vás důležitá kariéra? Právě v Raiffeisenbank najdete propracovaný systém povyšování a prohlubování vašich znalostí. I v malé pobočce můžete začít velkou kariéru. „Raiffka je pro mě velká a silná firma, o kterou se můžu opřít a má určitou vážnost,“ říká jeden z regionálních ředitelů Milan Klindera, který začínal jako kouč na pobočkách.

„Snažíme se být v něčem nejlepší, konkrétně za poslední čtyři roky jsme získali titul ‘Klientsky nejpřívětivější banka roku’. Ona přívětivost se propisuje i do atmosféry uvnitř firmy – ať už na pobočkách nebo na centrále jsme hlavně lidmi. Umíme si práci udělat zajímavou a příjemnou, ale i ambiciózní a náročnou.”

Foto: Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank a.s.

2. Nemusíte být jaderný vědec

Není to jaderná věda. Nemusíte mít deset titulů. Stačí charakter a pracovitost. “Dnes už není tak těžké se stát bankéřem,“ říká Radka Tichá z Raiffeisenbank, která se stará o přijímání nových bankéřů. „Důležité je mít maturitu, nebát se komunikovat a mít chuť se učit. Vůbec není nutné mít předchozí bankovní zkušenost.”

3. Nehodí vás do vody

Protože má Raiffeisenbank jeden z nejlepších vzdělávacích systémů na bankovním trhu, dokáže dát každému nováčkovi velmi solidní základ a dál ho odborně rozvíjet. Každý, kdo nastoupí, projde nejprve intenzivní přípravou a nikdy není vhozen jen tak do vody. Během přípravné fáze se naučí obsluhovat systémy, seznámí se s produkty, procvičí se v soft skills, komunikaci s klientem, ve hledání jeho potřeb a nacházení té nejlepší nabídky pro daného klienta a danou situaci.

4. Budete pomáhat lidem

Bankéři jsou tak trochu jako lékárníci. Zjistí základní diagnózu, třeba nachlazení, a pak hledají nejúčinnější lék. Buď ho mají po ruce už hotový, nebo ho namíchají. Potom dál sledují zdraví svého klienta, a jakmile vidí, že by si mohl přilepšit, neváhají a nabídnou mu potravinový doplněk nebo vitamíny.

Foto: Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank a.s.

5. Banka je pořád prestiž

Byly časy, kdy být byť jen vdovou po bankovním úředníkovi byla prestiž. Záruka dobrého postavení a vstupenka do „lepší“ společnosti. Časy i banky se sice změnily, ale bankéř je pořád hodně prestižní povolání. Stojí to za to. Tak mrkněte na https://rb.jobs.cz/

Výběr článků

Načítám