Hlavní obsah

Nenechte si ujít další premiérové díly seriálu Česko země příběhů

Novinky, CzechTourism

Užijte si premiérové díly a poznejte místa, kde se minulost potkává s budoucností. Vydat se můžete do raného středověku nebo přímo do srdce průmyslové revoluce.

Foto: CzechTourism

Seriál Česko země příběhů

Článek

Od pátku 18. 1. máte možnost nechat se pohltit atmosférou opevněného velkomoravského sídliště největšího archeologického skanzenu v Čechách a projít se po stopách malebného kraje moravského Slovácka, kudy procházeli soluňští bratři Cyril a Metoděj. Stačí se podívat na díl Skanzen Modrá u Velehradu.

Během deseti následujících století naši předkové ujdou neuvěřitelnou cestu a postupně ovládnou energii i přírodní bohatství. Začátek průmyslové revoluce a největší technická díla minulého století si nenechte ujít 25. 1. v premiéře dílu s příznačným názvem Technotrasa. Uvidíte například, jak se dobývalo “černé zlato”, co má Usain Bolt společného s Vítkovicemi nebo se vydáte do útrob armádních opevnění, která jsou ukázkou dokonalé vojenské strategie a technické vyspělosti mladého Československa.

Foto: CzechTourism

Všechny díly premiérujeme vždy v pátek na Stream.cz a v pořadu Rodinka.

Seriál Česko země příběhů vznikl za přispění prostředků ze státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve spolupráci s agenturou CzechTourism.

Hledáte-li další zajímavé tipy na výlety po krásách naší vlasti, podívejte se na portál Kudy z nudy, kde najdete více než 40 000 dalších míst, kam se stojí za to vydat a odnést si svůj příběh.

Výběr článků

Načítám