Hlavní obsah

Na konci roku vám dá KB více času na zadání nezbytných plateb

Pokud máte i vy ve zvyku nechávat vše na poslední chvíli, tedy třeba kromě nákupu vánočních dárků i posílání plateb (například na stavební spoření nebo úhradu faktury za telefon), Komerční banka vám letos určitě udělá radost.

Foto: Komerční banka

Ilustrační foto

Článek

Platby totiž můžete zadávat až do silvestrovské půlnoci. To platí ale jenom v případě, že využijete internetové bankovnictví KB nebo vkladové bankomaty a peníze posíláte na účty vedené v Komerční bance (platby budou připsány ještě v roce 2018, na výpisu bude ale datum 2. 1. 2019). V případě, že peníze potřebujete poslat do jiné banky, můžete nechat zadání platby přes internetové bankovnictví také až        na 31. 12. 2018, musíte to ale stihnout do 13:00 hod.

Pobočky Komerční banky budou v pracovní dny v závěru letošního roku otevřeny ve standardních otevíracích hodinách. Internetové bankovnictví vám bude k dispozici nepřetržitě, telefonní bankovnictví Expresní linka KB můžete využívat neomezeně také v období Vánoc a na Nový rok.

Přinášíme vám přehledný časový harmonogram, jak zadat příkazy nebo vložit hotovost tak, aby byly peníze na účet příjemce připsány ještě letos:

PROSINEC 2018

 Pátek   

21. 12. 2018   

Podat příkazy k inkasu v Kč do jiných bank se splatností 28. 12. 2018, u kterých požaduji připsání částky na svůj účet ještě v letošním roce – vhodit příkaz do samoobslužného boxu na pobočce KB.

 Čtvrtek   

 27. 12. 2018   

Poslední možnost zadat příkazy na papírovém formuláři k úhradě v Kč do jiných bank se splatností 31. 12. 2018, u kterých požaduji, aby byla platba na účet příjemce připsána ještě v letošním roce - vhodit příkaz do samoobslužného boxu na pobočce KB.

Podat příkazy k inkasu v Kč do jiných bank se splatností 28. 12. 2018, u kterých požaduji připsání částky na svůj účet ještě v letošním roce – v internetovém bankovnictví nebo na přepážce pobočky KB.

 Pátek

 28. 12. 2018   

Poslední možnost zadat příkazy k inkasu se splatností 31. 12. 2018 na přepážce pobočky KB na účty vedené v Komerční bance. Prostředky budou připsány na účet příjemce v KB následující pracovní den.

Vložit standardním způsobem peníze v hotovosti na přepážce pobočky KB s připsáním prostředků na účty příjemců vedené v jiných bankách následující pracovní den. Prostředky budou připsány na účet příjemce v jiné bance 31. 12. 2018.

Zadat příkazy k SEPA platbě a k úhradě do zahraničí se splatností ještě v roce 2018 prostřednictvím internetového bankovnictví nebo předané na přepážce pobočky KB (výjimku tvoří měny CNY a JPY, u kterých je třeba zadat příkaz o týden dříve a v měně AUD, DKK, HUF a SEK o den dříve).

 Pondělí   

 31. 12. 2018  

Poslední možnost zadat příkazy k úhradě v Kč do jiných bank se splatností       31. 12. 2018 jako expresní - v internetovém bankovnictví do 14:30 hod., a na přepážce pobočky KB do 12:30 hod. jako super expres. Prostředky se připíší na účet příjemce ještě týž den.

Poslední možnost zadat standardní příkazy k úhradě v Kč do jiných bank se splatností 31. 12. 2018, u kterých požaduji, aby byla platba na účet příjemce připsána ještě v letošním roce – platbu podat na přepážce pobočky KB do 11:00 hod. nebo v internetovém bankovnictví do 13:00 hod.

Poslední možnost zadat příkaz k SEPA platbě a k úhradě do zahraničí se splatností ještě v roce 2018 prostřednictvím internetového bankovnictví nebo předané na přepážce pobočky KB jako urgentní (výjimku tvoří měny DKK, HUF a SEK, u kterých je třeba zadat příkaz o den dříve, platby v měnách AUD, CNY a JPY nelze zadat jako urgentní).

Poslední možnost pro vložení peněz v hotovosti jako super expres v Kč na přepážce pobočky KB do 12:30 hod. s připsáním prostředků na účet příjemce v jiné bance ještě týž den.

Poslední možnost zadat příkazy k úhradě nebo k inkasu se splatností 31. 12. 2018 v internetovém bankovnictví, respektive příkazy k úhradě i na přepážce pobočky KB, na účty vedené v Komerční bance. Prostředky budou připsány na účet příjemce v KB ještě týž den.

Poslední možnost pro vložení peněz v hotovosti na účty vedené v Komerční bance na přepážce pobočky KB do 13:00 hodin. Prostředky budou připsány příjemci na účet okamžitě.

Vložit hotovost prostřednictvím vkladových bankomatů do 20:00 hodin, s datem zaúčtování transakce 31. 12. 2018.

 Pár tipů, jak své finanční závazky zaplatit včas a v klidu (nejen) během posledních dnů v roce 2018:

  • Vyzkoušejte placení pomocí QR kódu. Stačí QR kód přes internetové bankovnictví Mobilní banka, ale i MojeBanka a MojeBanka Business, načíst přímo ze souboru (např. elektronické faktury) nebo jej vyfotit, příkaz autorizujete a je zaplaceno.
  • Využívejte vkladových bankomatů, vklad vám bude na účet připsán během několika minut.
  • Věnujte pozornost vkladům a převodům prostředků na stavební spoření koncem roku 2018. Nezapomeňte, že vklady hotovosti na stavební spoření můžete provést 28. 12. 2018 jako standardní, nejpozději však 31. 12. 2018 do 12:30 hod. jako super expresní vklad na přepážce pobočky KB. Standardní příkazy k úhradě v Kč do jiných bank můžete zadávat na přepážkách pobočky KB i 31. 12. 2018 až do 11:00 hod., resp. přes internetové bankovnictví až do 13:00 hod., zatímco expresní příkazy k úhradě v Kč do jiných bank můžete zadávat na přepážkách pobočky KB až do 12:30 hod., a přes internetové bankovnictví až do 14:30 hod. Tyto prostředky budou připsané na stavební spoření ještě 31. 12. 2018. Vklady a platby na stavební spoření provedené dne 31. 12. 2018 v limitních časech mohou být připsané na stavební spoření až v roce 2019.
  • Platby s konverzí měn předávejte v internetovém bankovnictví do 17:00 hod. a na pobočkách KB do 15:00 hod.
  • Zadávejte platby prostřednictvím internetového bankovnictví, vyhnete se tak frontám a vše vyřídíte z pohodlí domova.
  • Plaťte prostřednictvím internetového bankovnictví Mobilní banka a Mobilní banka Business ve svém mobilním telefonu.
  • Plaťte své internetové nákupy platební kartou jednoduše a bezpečně díky službě 3D Secure.
  • Pro platby, které se pravidelně opakují, využijte úhradu prostřednictvím trvalých příkazů, inkasa nebo SIPO. Nemusíte hlídat splatnost svých závazků, Komerční banka bude odesílat platby pravidelně dle zadaných parametrů.
  • U plateb, které nelze z jakéhokoli důvodu platit pravidelně, ale víte o nich dlouho dopředu, zadejte příkaz k úhradě se splatností podle vašich potřeb s časovým předstihem.

Komerční banka vám přeje příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2019.

 Více informací můžete získat u svého bankovního poradce nebo na internetu https://www.kb.cz/cs/o-bance/dokumenty.

Výběr článků

Načítám