Hlavní obsah

Přelom roku v Dubaji za rozumné peníze

Komerční článekCK FISCHER

Je to ta nejbližší exotika. Jen 6 hodin letu, a jste na pláži v 30stupňovém teple, obklopeni nejmodernější světovou architekturou. Opravdu chcete strávit konec roku v české zimě? Tohle zažijete v Dubaji za 3 dny a nebude vás to ani stát moc peněz…

Foto: CK FISCHER

Přelom roku v Dubaji za rozumné peníze

Článek

Den první – 3v1

Prozkoumávání nejpopulárnějších turistických míst doporučujeme začít přímo tam, kde cvakají fotoaparáty nejčastěji. Dubai Mall je sice největší nákupním centrem světa, většinu turistů ale láká především proto, že hned vedle něj stojí slavná Burj Khalifa – nejvyšší budova planety, která se tyčí do výšky 828 metrů. Vstupenku na tuto ikonu koupíte za pár set korun a doporučujeme rezervovat si vaši návštěvu předem.

Foto: CK FISCHER

V samotném Dubaji Mallu si také můžete užít pohled na největší podmořské akvárium světa (a nemusíte za to nic platit, pohled z venku na akvárium je dostatečně impozantní). Třetím turistickým lákadlem v okolí obchodního centra jsou slavné “zpívající” fontány, jejichž sledování je především po setmění skutečně dech beroucím zážitkem.

Den druhý – Zpátky do minulosti

Dalším turisticky místem Dubaje jsou staré trhy se zlatem, ale především látkami a kořením z celého světa. Zajeďte si do staré dubajské čtvrti Deira a zažijte pravou orientální exotiku se všemi vůněmi a zvuky, které k arabskému tržišti patří.

Foto: CK FISCHER

Odpoledne pak doporučujeme užít si tzv. pouštní safari. V Dubaji ho nabízejí desítky společností. Celý program se obvykle skládá z adrenalinové jízdy v obřím SUV po pouštních dunách, sokolí show, jízdy na velbloudech, pozorování západu slunce a tradičního arabské večeře v poušti.

Den třetí – Za kulturou

Pokud máte rádi design a nákupy, doporučujeme začít den procházkou po čtvrti „City Walk.“ Najdete tu desítky obchodů s módou i artových kaváren.

Foto: CK FISCHER

Nejnovějším přírůstkem do dubajské rodiny kulturních institucí je pak Jameel Arts Centre, středisko současného umění, kde svá díla od listopadu letošního roku vystavuje přes 40 umělců. Místo má ambicí stát se nejlepším inovativním a kulturním hubem tohoto regionu.

Večer doporučujeme strávit v divadle La Perle. Zhlédnout tu můžete fantastické artistické představení plné neuvěřitelných akrobatických kousků, které doprovází scénická hudba a impozantní vodní show.

Foto: CK FISCHER

A co dál?

V tomto výčtu jsme nezmínili slunění a pohodu na plážích, procházky po večerní nasvícení dubajské maríně, návštěvu množství akvaparků nebo zábavních parků, počínaje Legolandem a konče největším krytým zábavním parkem na světě inspirovaným postavami z filmů Marvel.

V Dubaji si prostě každý najde to své a jedinou otázkou je: Kdy tam vyrazíte vy?

Tipy CK FISCHER na ubytování v Dubaji na www.fischer.cz

Výběr článků

Načítám