Hlavní obsah

Jižní Tyrolsko: parádní lyžařská dovolená v Obereggen a Carezza

Komerční článek

Jižní Tyrolsko/Südtirol se stává oblíbenou destinací českých lyžařů. Má to mnoho důvodů. Výborné lyžování v úžasné krajině Dolomit, které jsou světovým dědictvím UNESCO, stovky sjezdovek všech obtížností a zaručený sníh.

Foto: Carezza Ski/StorytellerLabs

Údolí Eggental nabízí návštěvníkům 90 kilometrů perfektně upravených sjezdovek

Článek

K tomu přidejte 300 slunečních dní v roce, vždy kvalitní servis a alpinsko-středomořský mix kultury i kuchyně. Jižní Tyrolsko se svými 26 michelinskými hvězdami v 19 místních restauracích drží rekord v nejhustší koncentraci špičkových kuchařů. Unikátní gastronomii a excelentní vína. To je ta pravá italská dolce vita i na svazích.

Navíc je ideální oblastí pro hezkou rodinnou dovolenou na horách. Nabízí totiž velké množství perfektně upravených tratí, pohodlné kabinky a sedačkové lanovky a výborné zázemí, včetně pestré škály lyžařských škol.

Foto: Obereggen AG/Paolo Codeluppi

Tip na výbornou lyžovačku: Obereggen a Carezza

Jižní Tyrolsko se pyšní řadou lyžařských regionů, z nichž mezi ty, které lze směle doporučit, patří určitě údolí Eggental/Val d’Ega. A v něm dvě perfektně vybavená střediska - Obereggen a Carezza - jež jsou součástí Dolomiti Superski. A co je podstatné, leží jen 20 minut jízdy od Bolzana/Bozen, hlavního města Jižního Tyrolska.

Obereggen se pyšní 49 kilometry sjezdových tratí různých obtížností. Na tyto sjezdovky lyžaře dostane 18 moderních přepravních zařízení. Obereggen v minulých letech obdržel několik prestižních ocenění za prvotřídní servis v oblasti úpravy sjezdových tratí. Samozřejmostí je možnost večerního lyžování a své kouzlo má i večerní sáňkování (koná se od prosince každé úterý, čtvrtek a pátek).

Foto: Obereggen AG/Paolo Codeluppi

Zdejší snowpark s oblibou vyhledávájí snowboardisté a milovníci freestyle lyžování. Najdou zde na 30 různých překážek a vychytávek. Pro neúnavné lyžaře je k dispozici i Noční park za asistence umělého osvětlení.

Carezza za Obereggenem nezaostává a její portofilo 40 kilometrů sjezdových tratí s 15 lanovkami a vleky je rozhodně konkurenceschopné. Inteligentní řízení zasněžovacích systémů a do detailu promyšlené plánování dělá z tohoto lyžařského střediska resort pro každé klima! A zdejší snowpark, to je něco pro absolutní profíky – ale stejně tak si zde přijdou na své i začátečníci, šikovné děti a rodiny.

Carezza je jedním z nejlepších rodinných lyžařských středisek v Jižním Tyrolsku. Pro nejmladší lyžaře je k dispozici lyžařská školka, speciální vleky a další komfortní prvky. Najdete zde dětskou říši Naniland a krále Laurina, tematickou sjezdovku se šesti stanovišti, mýtický parkour, snowpark s dětskou a rodinnou funline, tři sáňkařské dráhy a hlídání dětí už od dvou let.

Více informací na: www.eggental.com/cs

Foto: Carezza Ski/Laurin Moser

Hurá na ski safari

Pro lyžování v obou střediscích můžete využít stejného skipassu. A to nejlepší z obou středisek lze objevit prostřednictvím služby ski safari, kdy se spolu s místním průvodcem, zkušeným lyžařským instruktorem, vydáte na okružní lyžařskou jízdu. V období od 11. ledna do 29. března vždy ve čtvrtek.

Jak Obereggen, tak Carezza mají co nabídnout i milovníkům gastronomie. Horských chat nabízejících delikátní jídlo a pití tu najdete dostatečný počet. Za zmínku v tomto ohledu stojí především chata Oberholz regionu Obereggen, která disponuje úžasným výhledem na masiv Dolomit, ale i na rakouskou a švýcarskou část Alp.

Foto: Oberholz Hut/Paolo Codeluppi

Ještě výše se rozprostírá Laurin's Lounge v regionu Carezza, kde se vám též naskytne dechberoucí pohled na okolní hory. Ve vybraných březnových dnech (7.3., 14.3, 21.3. a 28.3.) si díky prodloužené provozní době (do 17 hodin) užijete pohled na poslední paprsky slunce dopadající na majestátní Dolomity.

V březnu 2019, každou středu, je připraven další extra zážitek. V Obereggenu můžete stát na svazích sjezdovek už v sedm hodin ráno a vychutnat si ten parádní pocit z carvingu na čerstvě připraveném "manšestru".

Více informací na: www.eggental.com/cs

Výběr článků

Načítám