Hlavní obsah

Lehká skládaná krytina, která zvládne i náročné klimatické podmínky

Novinky, Cembrit a.s.

Blížící se podzim a zima opět prověří kvalitu střech jak u starších staveb, tak i u nových domů. Pokud Vaše střecha potřebuje nový kabát, společnost Cembrit Vám nabízí ideální řešení, lehkou, ale přitom velmi odolnou vláknocementovou krytinu Horal.

Foto: Cembrit a.s.

Česká šablona HORAL odolává i těm nejnáročnějším klimatickým podmínkám.

Článek

Vláknocementová střešní krytina Česká šablona - Horal byla vyvinuta do náročných klimatických podmínek a horských oblastí nad 600 metrů nad mořem. Oproti běžným vláknocementovým šablonám se vyrábí ve zvýšené tloušťce 5,2 milimetru. Nesporným plusem této krytiny od společnosti Cembrit je kombinace vysoké odolnosti povrchu a výborných mechanických vlastností spolu s nízkou hmotností.

Třikrát lehčí než betonové a pálené krytiny

Právě nízká hmotnost této krytiny je velkou výhodou v případě rekonstrukcí, kdy je nutné řešit zatížení stávajícího krovu novou krytinou. Betonové a pálené krytiny v těchto případech mnohdy nevyhoví ze statických důvodů.

Foto: Cembrit a.s.

Jednoduché a čisté tvary vláknocementových šablon Cembrit se hodí i pro moderní dřevostavby.

Díky vyšší tloušťce materiálu vynikají tyto střešní šablony také mimořádně vysokou pevností. Robustnost materiálu předurčuje jejich použití v nejtěžších klimatických podmínkách.

Foto: Cembrit a.s.

Samozřejmostí je kompletní sortiment příslušenství, včetně sněhových zachytávačů.

Svým vzhledem se Česká šablona Horal blíží původním břidlicovým či azbestovým krytinám, které jsou typické právě pro horské oblasti, takže se do tohoto prostředí hodí i po vizuální stránce. Výhodou skládané krytiny Horal je také dobrá odolnost vůči silným větrům, kdy obecně skládané krytiny fungují lépe než krytiny plechové, u kterých mnohdy dochází k odtržení a následnému odfouknutí celé střešní krytiny.

Foto: Cembrit a.s.

Nízká hmotnost v kombinaci s vysokou odolností krytiny typu Horal je velkou výhodou v případě rekonstrukcí.

 Speciální povrchová úprava pro větší odolnost

Speciální povrchovou úpravou je dosaženo tvrdého a otěruvzdorného povrchu. Tento druh šablony je na trhu již několik let a technologický postup prověřil čas. Díky vysoké odolnosti povrchu a výborným mechanickým vlastnostem je Horal mezi zákazníky vyhledávaným produktem.

Foto: Cembrit a.s.

Česká šablona Horal se vyrábí v 5ti atraktivních barevných odstínech.

Kontaktní osobu dle Vašeho bydliště naleznete zde.

Více informací o krytinách Cembrit naleznete na:

Více informací o krytinách Cembrit naleznete na: www.cembrit.cz

Více informací o krytinách Cembrit naleznete na: www.cembrit.cz info@cembrit.cz

zelená linka: 800 162 489

Výběr článků

Načítám