Hlavní obsah

Tipy pro netradiční a zajímavou dovolenou

Novinky, EXIM tours

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete prožít dovolenou, na niž budete dlouho vzpomínat? V místech, kde mnoho lidí zatím nebylo a tam, kde je leccos k vidění? Přečtěte si o třech poutavých destinacích a inspirujte se při výběru své dovolené.

Foto: fotoarchiv Exim tours

Madeira

Článek

Perla Střední Afriky

Zajímavou zemí, která dokáže mnohé nabídnout je Senegal. Příjemné tropické klima s mnoha slunečnými dny, malebná krajina, množství exotických zvířat, národní parky se spoustou vodního ptactva, luxusní resorty s All Inclusive za přijatelné ceny i skvělá místní gastronomie – to jsou hlavní lákadla Senegalu. A zcela oprávněně sem míří většina návštěvníků za krásnými plážemi. Navíc, v současné době je Senegal považován za jednu z politicky nejstabilnějších zemí Afriky.

Dovolenou u moře vychutnáte v hotelových resortech či na výletě v některé z pobřežních rybářských vesnic, jejichž pláže jsou posety stovkami barevných pirog – domorodých kánoí vydlabaných z jediného kmene stromu. Spatřete Růžové jezero s vodami připomínajícími jahodový koktejl, užijte si safari s volně žijícími antilopami, zebrami, žirafami či nosorožci, poznejte domorodé obyvatele i zdejší život a historické památky Dakaru, včetně památek UNESCO.

Foto: EXIM tours

Oblíbené bungalovy v Senegalu

Mezi písečnou pláží a lagunou La Somone leží oblíbený a dobře hodnocený hotel Royal Horizons Baobab, známý také pod dřívějším názvem Royal Decameron Baobab. Komplex je vystavený v tradičním africkém stylu a nabízí ubytování ve dvoupatrových budovách a v bungalovech, které jsou rozesety v krásné zahradě. Rodiny s dětmi jistě ocení zdejší dětský klub. Celý resort sousedí s přírodní rezervací Réserve Naturelle Communautaire de la Somone, kde hnízdí řada vzácných ptáků.

Květinová Madeira

Ostrov patří mezi celoročně vyhledávané turistické lokality. Světově proslulé jsou novoroční oslavy s velkolepým ohňostrojem. Pro zdejší je však mnohem důležitějším obdobím pro přípravy a oslavy čas Květinových slavností. Ostrov věčného jara se pyšní bohatou a nespoutanou přírodou, nekonečným množstvím úchvatných vyhlídek a jedinečnou flórou ostrova, které přispívají celoroční příznivé subtropické podmínky.

Madeira je rájem potápěčů a mimo mimořádně bohatého podmořského života můžete obdivovat i vraky potopených lodí. Ostrov nabízí dvě písčité pláže, pár oblázkových upravených pláží a uměle zbudovaná přírodní koupaliště. Milovníci zlatých pláží si přijdou na své na ostrově Porto Santo. Na Madeiře si užijí náruživí turisté, kteří rádi objevují nová místa a neleknou se i náročnějších túr. Pro výlety do hor zvolte nepromokavé a teplejší oblečení, poslouží vám větrovka i termoprádlo. Samozřejmostí jsou kvalitní boty. Krásy a poklady ostrova objevíte ale nejlépe tak, že si půjčíte automobil a ostrov si celý projedete.

Foto: fotoarchiv Exim tours

Levády na Madeiře

Jeden z nejoblíbenějších hotelů na Madeiře, s ideální polohou přímo u přírodní sopečné pláže Praia Formosa s nezapomenutelným výhledem na mys Cabo Girao, je čtyřhvězdičkový Pestana Ocean Bay. Většina pokojů je orientována na oceán a nabízí romantickou podívanou na západy slunce. Prožitek pohodové dovolené zajistí velký vyhřívaný bazén s jacuzzi a odděleným bazénkem pro malé děti. Díky službám na dobré úrovni a širokému množství volnočasových aktivit přímo v místě je hotel perfektním místem pro strávení klidné dovolené v dosahu nádherné přírody.

Neobjevená Albánie

Albánie je země dosud ještě nezkažena masovou turistikou. Vyniká zejména rozmanitou a nádhernou přírodou s minimem civilizačních zásahů, přírodními zajímavostmi a historickými památkami, ale i výbornou kuchyní. Albánie je známá svou bohatou mytologií, která má ještě pohanské, předkřesťanské kořeny a vykazuje jistou podobnost s řeckou mytologií. V Albánii můžete objevovat archeologická naleziště, středověké zříceniny či osmanské památky. Města Berat, Butrint a Gjirokastër dokonce patří na seznam světového dědictví UNESCO.

Foto: fotoarchiv Exim tours

Albánie Drač

Nedaleko od hlavního města Tirany, s obchodními domy západního střihu a pěkným aquaparkem, leží Dürres (Drač). V Drači najdete vůbec největší římský amfiteátr na Balkáně ze 2. století, z časů císaře Trajána, který pojal až 15 000 diváků. Jeho součástí je byzantská kaple s mozaikou. Bohaté nálezy z antických dob jsou uspořádány v teprve nedávno otevřeném Archeologickém muzeu. Na jih od města leží krásné mírné písečné pobřeží se zlatavými plážemi a příhodnými podmínkami pro koupání.

Oblíbeným hotelovým komplexem je čtyřhvězdičkový Diamma Resort, který leží v nádherném borovicovém háji u široké písčité pláže. Je vystaven ve stylu prázdninové vesničky, což vytváří klidnější a přátelskou atmosféru. Dovolenou zde lze doporučit především rodinám s dětmi a párům vyhledávajícím možnost zábavy v komplexu, relaxaci na pláži s možností využití vodních sportů, ale i procházek a nákupů po okolí.

Výběr článků

Načítám