Hlavní obsah

Zvětšená prostata trápí padesátníky a často stojí za poruchami erekce: nenechte to dojít tak daleko

Zvětšená prostata se nejčastěji začíná objevovat u mužů ve věku kolem 50 let. Neléčená benigní hyperplazie prostaty může ovlivnit také kvalitu erekce a sebedůvěru mužů v intimní oblasti, což se dříve či později odrazí i na kvalitě partnerského vztahu.

Foto: Berlin Chemie

© iStockphoto.com / stevanovicigor

Článek

Chodí váš partner často „na malou“? Zpozorněte. Může jít o jeden z příznaků benigní hyperplazie prostaty. K dalším patří slabý proud moči a pocit, že se nedaří vyprázdnit močový měchýř. To nutí muže navštěvovat toaletu opakovaně, a to i v noci. Tyto problémy se obvykle odrazí i na mužově psychice. Bývá náladový a zamlklý, protože se zřejmě bojí o své zdraví. V takovém případě bychom měly být partnerovi oporou a přimět ho k návštěvě lékaře.

Foto: Berlin Chemie

© iStockphoto.com / tru

Netřeba propadat panice, nezhoubné zvětšení prostaty patří mezi nejčastější onemocnění urogenitálního aparátu mužů ve věku okolo padesáti let. S jistotou však diagnózu může potvrdit pouze specialista, který současně vyloučí jiné choroby, zejména karcinom prostaty.

Foto: Berlin Chemie

© iStockphoto.com / monkeybusinessimages

Problémy mohou přijít v každém věku, ale s postupujícím časem je pravděpodobnost jejich výskytu bohužel prakticky zaručena. Všechny věci samozřejmě ovlivnit nemůžeme, ale v mnoha případech můžeme prevencí zabránit jejich rozvoji a zachytit je ve stavu, kdy se dají zcela vyléčit.

Více informací naleznete na:

Foto: Berlin Chemie

© iStockphoto.com / OcusFocus

Výběr článků

Načítám