Hlavní obsah

Vánoce nebo Silvestr u moře. Kde si užíváme pohodu za zajímavé ceny?

Novinky, EXIM tours

Množství zájezdů v termínech ke konci roku už zmizelo z nabídek v říjnu či v listopadu. Stále je ale možné takovou dovolenou koupit a dobrou zprávou je to, že nyní se za exotikou můžete vydat s opravdu výraznou slevou. Zjistěte, do kterých zemí nejlépe vycestovat.

Vánoce nebo Silvestr u moře

Článek

Trojlístku kapr + cukroví + pohádky začíná konkurovat jiný – a to: moře + pláž + teplo. Vánoční nebo silvestrovská dovolená u moře láká čím dál více Čechů. Magnetem je nejenom teplé počasí, ale i oslavy a atmosféra v hotelových resortech. A tento trend už není doménou mladých párů nebo seniorů, ale za sluncem a teplem začaly cestovat i rodiny s dětmi. Na rostoucí poptávku vánočních a novoročních zájezdů má bezesporu vliv i fakt, že si nemusíme brát tolik dovolené. Na desetidenní pobyt u moře stačí i jen čtyři dny volna.

Navíc, není těžké si spočítat, kolik doma utratíte za jídlo a pití, které musí být během svátků k dispozici ve zvýšené míře a když k tomu připočtete benzín, jenž byste projeli během koledování u svých nejbližších, vyjde také velmi zajímavá cifra. Pojďme se společně podívat na ty destinace, kam se jezdí nejčastěji.

Blízká moře

Dlouhodobě populárním místem pro zimní dovolenou a jedničkou pro trávení Vánoc je Egypt. Je nejbližší celoroční destinací s perfektními cenami. A koupání a šnorchlování tu v této době spojíte s návštěvou památek, pro níž je díky mírnějšímu počasí nejlepší čas.

Nejen u Čechů jsou na Silvestra velmi oblíbené i Emiráty. Během svátků se sem každoročně chystá mnoho lidí z celého světa. Jedním z důvodů je velkolepý ohňostroj v Dubaji, který rozjasní nejvyšší budovu světa Burdž Chalífu.

Nádherné počasí mají díky poloze v jižních pasátových mořích poblíž Afriky i Kapverdské ostrovy a jsou ideálním místem odpočinku s teplým mořem po celý rok. Vánoční období není výjimkou. Nejbližší exotika, jak se často ostrovům přezdívá, má průměrné denní teploty v rozmezí 26 °C až 29 °C.

Indický oceán a Asie

Horký prosinec si užijete v Keni. Přes den tu teploty stoupají i na 32 °C, a tak není divu, že sem vyráží stále více turistů z Česka. A nejen na proslulé safari, ale i na plážovou dovolenou.

Bělostné pláže z jemného korálového písku v kombinaci s průzračnými vodami Indického oceánu – to je zas důvod, proč volíme Zanzibar. Jakoby koření, které tuto zem proslavilo už ve středověku, omámilo všechny smysly nadšených cestovatelů. Pro tyto dvě země však platí, že je dobré vybrat zájezd s leteckým spojením bez přestupu, jinak strávíte cenný čas někde na letišti.

Novou zemí, kam se vydáváme o svátcích je Indie. Představa, že nasedneme do luxusně vybaveného houseboatu a užijeme si plavbu kolem rýžových polí i malebných vesnic, je velmi lákavá. Navíc je zde nádherná příroda, přepychová kuchyně a neobyčejně bohatá kultura.

Za nádherným pobřežím s jemným bílým i zlatým pískem, za korálovými lagunami s pestrobarevnými hejny ryb, za zelení pralesů, krátery i vodopády i za svatyněmi všech náboženství i luxusním ubytováním se zase vydáváme na Mauricius.

Karibik a Latinská Amerika

Pitoreskní svět, pouliční muzikanti, rytmus salsy, rumové koktejly, stará americká auta a zatím nezkažená originalita – to jsou zase důvody, proč navštěvujeme Kubu. A takové ohňostroje na Silvestra rozhodně nikde jinde neuvidíte.

Nejkrásnější pláže, které stvrzuje i organizace UNESCO, jsou lákadlem pro prožití konce roku v Dominikánské republice. Nejznámějším letoviskem je Punta Cana, o níž se někdy mluví i jako o Mekkce karibského golfu. 18 jamek rozesetých po útesech s výhledem na oceán je jenom zde.

A poslední zemí, kam často směřujeme při cestách za teplem je Panama. Vždyť kdo by odolal jejím nádherným plážím, kilometrům korálových útesů, deštným pralesům, kosmopolitnímu Panama City s množstvím koloniálních staveb nebo úchvatnému Panamskému průplavu?

Výběr článků

Načítám