Hlavní obsah

Univerzální online identita nejen pro správu domén

Komerční článek

V dnešní době není prostor pro zdlouhavé registrace. Centralizace identity vám ušetří drahocenný čas.

Univerzální online identita nejen pro správu domén

Článek

O službě mojeID

MojeID je služba, díky níž mají uživatelé Internetu možnost používat pro přihlašování k různým webovým službám jednotné identifikační údaje (uživatelské jméno a heslo). S využitím mojeID tak není potřeba zakládat vždy nový účet a procházet opakovaně zdlouhavým a složitým procesem registrace. MojeID také umožňuje udržovat údaje o jeho držiteli na jednom bezpečném místě a stále aktuální. MojeID je možné využívat u všech služeb, jejichž provozovatelé podporují přímo službu mojeID či alespoň technologii OpenID. Služba mojeID je internetové veřejnosti poskytována zdarma.

Účet služby mojeID lze použít také jako kontakt v registru domén .cz. Uživatel tím získá přístup ke službě “Doménový prohlížeč” umožňující správu všech jeho .cz domén přehledně na jednom místě. Služba je zdarma dostupná na adrese www.domenovyprohlizec.cz. Služba mojeID také spl-ňuje požadavky Evropské unie pro použití coby autentizační nástroj pro přeshraniční komunikaci.

MojeID provozuje sdružení CZ.NIC od roku 2010 a je k dispozici na internetové adrese www.mojeid.cz.

MojeID pro správu domény .cz

Službu mojeID lze využít i jako kontakt pro registraci .cz domén. Společnost General Registry podporuje mojeID ve svém systému pro správu domén Domain Master již velmi dlouhou dobu a může jej svým uživatelům doporučit. Zaregistrovat se pomocí mojeID do Domain Masteru je jen otázkou pár minut. Už nemusíte plýtvat energií na volbu a zapamatování si přístupových údajů, ale naopak se můžete soustředit třeba na vymýšlení nových doménových jmen.

Výběr článků

Načítám