Hlavní obsah

Přichází Backend Stories: příběhy ze světa IT budoucnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 20. října zažil literární svět velký třesk. Vznikla nová povídková edice Backend Stories zaměřená na vědeckofantastickou tvorbu od domácích autorů. Prvním počinem je temný sci-fi příběh 100 MILIARD NEURONŮ Petra Stančíka, držitele ocenění Magnesia Litera.

Backend Stories

Článek

Žánrová sci-fi edice Backend Stories je unikátní hned v několika ohledech. Jednotlivé příběhy se zaměřují na využívání IT technologií a pohrávají si s myšlenkou jejich netušených možností.

Další zajímavostí je umístění edice do online prostoru na adresu backendstories.cz, kde každý týden čeká na čtenáře nová kampitola z postupně odhalovaného titiulu. Pro každou povídku jsou také charakteristické prvky interaktivitiy a gamifikace.

Za zmínku stojí i skutečnost, že každá z povídek pracuje originálním způsobem s autentickým prostředím oddělení ŠKODA IT. To je vybaveno špičkovými technologiemi, které jsou mnohdy klíčem k rozřešení záhad ve vzdálené budoucnosti.

První sci-fi povídka „100 MILIARD NEURONŮ“ od Petra Stančíka nás zavádí do roku 2056, kdy lidstvo ohrožuje paralyzující temnota. Hlavní hrdina, tracker Baalgoritmus, se vydává na záchrannou kybermisi a přitom žádá o pomoc i samotné čtenáře.

Backend Stories

Přidejte se k jeho temné výpravě. Místo, odkud se vyráží, najdete na backendstories.cz

Výběr článků

Načítám