Hlavní obsah

Na projektu Zaměstnanecká mobilita se podílí i společnost Residomo

Novinky, Residomo

Zastavit odliv lidí z regionu, podpořit migraci zaměstnanců tak, aby firmy měly dostatek kvalifikovaných pracovníků. To je cíl pilotního projektu Zaměstnanecká mobilita, který rozjel Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Karvinou, Havířovem a Orlovou.

Bytový dům společnosti Residomo na Mánesově ulici v Karviné.

Článek

Na projektu, který umožní lidem žijícím v oblastech s nejvyšší nezaměstnaností dojíždět do práce mimo bydliště zadarmo, se podílí také společnost Residomo. Ta nabízí slevy nájemního bydlení na Karvinsku. A to jak pro nové zaměstnance zapojených firem, tak pro čerstvé absolventy škol.

„Obě cílové skupiny jsme připraveni podpořit startovacím nájmem. Hlavními podmínkami pro dosažení této slevy je mimo jiné získání trvalého bydliště v Karviné, Havířově či Orlové, které se ale netýká absolventů, a uzavřený nebo platný pracovní poměr se zaměstnavatelem v rámci kraje,“ vysvětlila mluvčí společnosti Kateřina Piechowicz.

„Vážíme si toho, že do projektu vstoupil také největší poskytovatel bydlení v této oblasti. Věřím, že se připojí i ostatní poskytovatelé služeb s nabídkou benefitů,“ řekl náměstek hejtmana Jakub Unucka. Podle něj kraj začíná dělat konkrétní kroky pro to, aby zejména mladí, vzdělaní lidé neodcházeli za prací, ale našli uplatnění a dobré podmínky k životu v Moravskoslezském kraji.

Výběr článků

Načítám