Hlavní obsah

Romantika jako Brno. Charismatická zpěvačka a pianistka Diana Krall zahraje na JazzFestu

Novinky, JAZZFESTBRNO AHEAD, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své sbírce má pět cen Grammy, devět zlatých, tři platinové a sedm multiplatinových desek. Předchází ji pověst umělkyně, jejíž hudba dokáže vytvořit romantickou atmosféru jako žádná jiná. Jazzová lady Diana Krall vystoupí 20. září v Brně.

Diana Krall představí nové album. Brněnský koncert bude její jediný v Česku.

Článek

Při premiérovém vystoupení Diany Krall v jihomoravské metropoli se návštěvníci mohou těšit především na repertoár z nového alba Turn Up The Quiet. „Už dlouho jsem měla chuť zpracovat skladby z takzvaného Great American Songbook po svém. Společnost mých nejlepších hudebních přátel mi umožnila vyprávět tyto příběhy tak, jak jsem zamýšlela,“ říká umělkyně, jejíž podmanivý hlas vytváří nejen na albu dojem intimního prostoru.

Album Turn Up The Quiet vytváří intimní atmosféru malého jazzového klubu.

V Brně se Diana Krall představí s jazzovým kvintetem, s nímž již mnohokrát dokázala vykouzlit intimní atmosféru i ve sportovní hale. „DRFG Arena navíc nabízí prostor poměrně komorní s velmi solidní akustikou pro tento typ koncertu. Interpretace skladeb z „velkého amerického zpěvníku“ je podle mého názoru nejsilnější stránkou Diany Krall a znamená dlouho očekávaný návrat ke kořenům z 90. let,“ těší se umělecký ředitel JazzFestu Brno Vilém Spilka. Vstupenky na koncert jsou v prodeji na webu Jazzfestbrno.cz, v prodejní síti Ticketportal a v běžných kamenných předprodejích.

Výběr článků

Načítám