Hlavní obsah

O kotlíkovou dotaci v Moravskoslezském kraji mají zájem stovky lidí

Novinky, MSK (run)

Už za zhruba dva týdny odstartuje v Moravskoslezském kraji další kotlíková výzva. Hejtmanství v ní bude moci rozdělit téměř 900 miliónů z ministerstva životního prostředí a dalších 69 miliónů korun ze svého rozpočtu.

Po celé léto organizuje ve městech v kraji moravskoslezské hejtmanství semináře, na kterých dostanou lidé odpovědi na všechny otázky týkající se další kotlíkové výzvy.

Článek

Žádosti o dotaci si už od konce června předpřipravily na adrese https://kotliky.msk.cz/ stovky lidí. Příjem žádostí spustí kraj v úterý 5. září v 10 hodin. „Žádosti budeme přijímat až do 31. prosince 2018, vzhledem k objemu finančních prostředků bude přijato maximálně 10 tisíc žádostí,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák (ANO). Upozornil, že žádosti se podávají pouze elektronicky a že podpořeno bude asi 8660 žádostí. „Zbývající žádosti budou zařazeny do zásobníku a budou podpořeny v případě uvolnění financí v rámci dotačního programu,“ objasnil.

Po podání elektronické žádosti musí každý žadatel do 10 pracovních dnů dodat na krajský úřad žádost s přílohami také v písemné podobě. Dotaci lze využít na pořízení automatického kombinované kotle na uhlí a biomasu, kotle na biomasu, kondenzačního plynového kotle a tepelného čerpadla.

Kromě podpory z dotace dostane každý úspěšný žadatel i 7,5 tisíce korun od kraje. Občané 78 obcí a měst mohou navíc počítat s částkou od 1500 do 15 tisíc korun.

Výběr článků

Načítám