Hlavní obsah

Vždy třpytivě čistá a báječně teplá voda v bazénu – to nejsou žádná kouzla

Komerční článek

Bazénová sezóna je v plném proudu. Abyste si ji užili se svými nejbližšími naplno a s rozkoší, poskytneme vám několik rad. Jednoduše proto, abyste se vyvarovali toho, že by vám voda v bazénu zezelenala anebo abyste vy ve vodě „zmodrali“ zimou.

Zdroj: Shutterstock

Článek

Srdcem bazénu je písková filtrace

Pomineme-li fakt, že jednou z podmínek čistoty vody je se před vstupem do bazénu vysprchovat (ideálním řešením jsou solární sprchy Mountfield), naprosto nezbytnou součástí každého bazénu je písková filtrace. „Kvalitní písková filtrace je základním předpokladem správného fungování bazénu, tedy toho, aby v něm byla vždy čistá a zdravotně nezávadná voda. Písková filtrace pracuje na totožném principu, na kterém se pročišťuje voda ve volné přírodě – bazénová voda v pískové filtraci prochází přes náplň z křemičitého písku, přičemž tato náplň zachytává nečistoty. Velmi také záleží na tom, aby filtrace byla s bazénem ´v souladu´, aby tedy měla v poměru k objemu vody v bazénu odpovídající výkon,“ říká Michal Dluhoš, obchodní ředitel společnosti Mountfield.

A právě Mountfield - největší evropský výrobce a prodejce bazénů s 25letou zkušeností - nabízí nyní veškerý svůj sortiment bazénů a bazénového příslušenství za výhodné akční sezónní ceny. To platí i pro bazénovou chemii AZURO, což je komplexní řada chlorových, bezchlorových a doplňkových přípravků (plus testerů), které vám zaručí křišťálově průzračnou vodu po celý rok.

Bazénové přípravky AZURO jsou neocenitelní pomocníci. Práce s nimi je snadná, časově nenáročná a efektivní. Foto: Mountfield

Mechanické čištění bazénu a vody

Abychom mohli z bazénu a vody odstraňovat různé nečistoty, které se do ní během dne či noci dostanou, je vhodné použít jednoduché, ´do ruky padnoucí´ ruční bazénové nářadí. Síťky, kartáče… „Je možné si toto ´drobné příslušenství´ pořizovat po jednotlivých kouscích, ale stále více lidí dává přednost pořídit si jeho kompletní sadu,“ pokračuje Michal Dluhoš. „Velmi populární je sada Green Line, která je výjimečná elegantním designem, kompaktností a chytrými moderními technickými prvky, jako jsou třeba patentované úchyty Locking Grip. V sadě Green Line najde zákazník vše potřebné: kartáč, vakuovou hlavu, dnovou síťku, hladinovou síťku i teleskopickou tyč, takže bez obtíží dosáhne všude tam, kam potřebuje. Sada Green Line obsahuje i plovák na chlor, teploměr a praktický držák, díky kterému má zákazník všechno přehledně uložené a hned po ruce.“

Skvělými pomocníky při čištění vody a ´úklidu´ bazénu jsou speciální bazénové vysavače. Tyto vysavače jsou určeny k pohodlnému a rychlému odsávání mechanických nečistot ze dna i ze stěn bazénu. Na výběr jsou v Mountfieldu bazénové vysavače automatické a poloautomatické. Oba typy pracují samostatně, bez nutnosti přítomnosti obsluhy.

Bazénové přípravky AZURO jsou neocenitelní pomocníci. Práce s nimi je snadná, časově nenáročná a efektivní. Foto: Mountfield

Jak si vodu ohřát na optimální teplotu

V klimatickém pásmu, kde se Česko nachází, dokáže slunce samo od sebe ohřát vodu na teplotu příjemnou ke koupání až tak v polovině června – a teplá vydrží jen do konce srpna, kdy se dny začínají velmi rychle zkracovat a teplota vzduchu rapidně ochlazovat. Naštěstí existují řešení, jak si koupací sezónu prodloužit tak, abyste se mohli koupat od května do začátku října: jde o tepelná čerpadla a solární ohřevy vody.

Tepelná čerpadla nejsou závislá na výkyvech počasí a ani na slunečním svitu - dobře fungují už od venkovní teploty kolem 12° C. Ze vzduchu totiž dokáží získat až 81 % tepelné energie zdarma. Jejich výhodou je i to, že se dají snadno instalovat k novým i již provozovaným bazénům.

Bazénové přípravky AZURO jsou neocenitelní pomocníci. Práce s nimi je snadná, časově nenáročná a efektivní. Foto: Mountfield

Solární ohřevy vody představují jednoduchý a levný způsob, jak si v bazénu zajistit vodu teplou ´jako kafíčko´. Jejich předností je zcela nenáročná obsluha, jednoduchá montáž a skvělé výsledky při ohřevu vody. Solární ohřev (stejně jako v případě tepelných čerpadel si v Mountfieldu vyberete z nabídky několika kvalitních modelů) se zapojí do filtračního okruhu za pískovou filtraci. Solárním ohřevem pak protéká přefiltrovaná voda z této pískové filtrace, v solárním panelu se vyhřeje a hezky teplá se vrací zpátky do vašeho bazénu. Průtok vody solárním ohřevem zajišťuje čerpadlo pískové filtrace, voda ve vašem bazénu se díky tomu ohřívá úplně zadarmo. Solární ohřev dokáže zvýšit teplotu vody ve vašem bazénu až o 6 °C. Stejně jako byste určitě jeli na dovolenou raději k moři teplému a krásně čistému, než studenému a znečištěnému, stejně tak oceníte perfektní vodu ve vašem vlastním bazénu. Užijte si parádní léto!

Výběr článků

Načítám