Hlavní obsah

Moravskoslezský Týden zdraví nabízí lidem řadu aktivit a námětů

Novinky, MSK (run)

Zatímco delegáti 6. ministerské konference Světové zdravotnické organizace (WHO) budou tento týden debatovat v Ostravě tři dny, Ostravané i návštěvníci moravskoslezské metropole mohou absolvovat řadu doprovodných akcí. Lidem jej nabízí Týden zdraví.

Hned několik cyklistických výletů či projížděk mohou zažít lidé v průběhu Týdne zdraví v Ostravě

Článek

Ten odstartoval už včera, v neděli 11. června, cyklovyjížďkou a skončí v neděli 18. června opět na kolech, a to projížďkou nazvanou Ostravskými parky na kole. Dohromady nabídne 50 akcí, mimo ty sportovní půjde o dny otevřených dveří v nemocnicích, u vodohospodářů či meteorologů, přednášky, besedy, konzultace i bezplatná preventivní vyšetření. Jejich veškerý přehled lze najít na adrese www.tydenzdravi.ostrava.cz.

Týden zdraví v Ostravě

Podle Jana Krkošky (ANO), náměstka hejtmana pro regionální rozvoj, turistický ruch, evropské fondy a operační programy, je Týden zdraví určen široké veřejnosti. A připomněl, že kraj připravuje i aktivity pro delegáty. „Budeme jim chtít ukázat naše krajské nemocnice, pochlubíme se sanatoriem v Jablunkově a ukážeme jim obchodní akademii v Mariánských Horách,“ nastínil s tím, že v Ostravě se setkají i členové Národní sítě Zdravých měst.

Konferenci WHO hostí moravskoslezský kraj a Ostrava od úterý 13. do čtvrtku 15. června, hlavní část konference se koná v multifunkční aule Gong.

Výběr článků

Načítám