Hlavní obsah

KMB SENDWIX – komplexní systém pro nízkoenergetické a pasivní domy

Novinky, KM Beta, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stoupající popularitě se těší nízkoenergetické a pasivní domy, k jejichž stavbě jsou potřeba kvalitní zdicí prvky se špičkovými vlastnostmi. Právě takový je vícevrstvý systém z vápenopískového zdiva KMB SEND-WIX od společnosti KM Beta.

Pasivní vzorový dům Chelčice.

Článek

Zdicí systém KMB SENDWIX je první ucelený systém vícevrstvých konstrukcí na českém trhu a byl přímo navržen pro stavbu tepelně-úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů. Jeho velkou devizou jsou tepelné a zvukově izolační vlastnosti, mimořádná pevnost a vysoká objemová hmotnost. Požadovaných atributů navíc dosahuje při výrazně nižších tloušťkách stěn, čímž dochází k úsporám zastavěné plochy.

Kromě tepelné ochrany budov zajímá dnes investora, architekta či projektanta i otázka tepelné akumulace. Ta je u systému KMB SENDWIX velmi vysoká, což obyvatelé domů ocení celoročně a zejména pak v přechodných obdobích na jaře a na podzim.

KMB SENDWIX se vyrábí z vápna a přírodního křemičitého písku a je vytvrzen účinkem páry za vysokého tlaku. Nosnou konstrukci obvodového pláště tvoří mimořádně pevné vápenopískové kvádry. Z vnější strany se na zdivo přikládá tepelná izolace v různých variantách. Vlastnosti materiálu umožňují výstavbu i sedmipodlažních objektů z nosných stěn v tloušťkách 175, 200, 240 a 290 mm. Více na www.kmbeta.cz.

Výběr článků

Načítám