Hlavní obsah

Ráj pěších túr a moře mezi horami v Trentinu

Novinky, Trentino

Dolomity na italské slunečné straně Alp nabízejí více než 5 000 km stezek všech náročností, od jednoduchých procházek v zeleni po náročné horské výstupy. A z horských výšin můžete sestoupit ke skvostnému jezeru Garda s bílými plážemi a nepřebernými možnostmi vodních sportů.

Trenkking in Brenta Dolomites

Článek

Panoramatické horské stezky

Hned třemi trentinskými údolími Val di Fiemme, Val di Fassa a San Martino di Castrozza vede okruh Dolomiti Panorama Trek. Jde o 200 km dlouhý pěší okruh vysoko v horách s 20 zastávkami, z něhož si každý může vybrat trasu odpovídající jeho náladě i momentální fyzické výkonnosti. Je možné putovat postupně od jedné horské boudy ke druhé, protože jejich hustá síť nabízí obědy a večeře, ale i možnost přenocování. Kdo dává přednost pohodlí hotelů v údolí, může ke každodenní dopravě na okruh využít lanovkové permanentky, která dává bezpočet možností trekových výšlapů jakékoliv obtížnosti. Na návštěvníky čekají divoké vrcholy i desítky horských jezer, která jsou zasazená do skal jako drahokamy s květinovým lemem.

Trekking in Val di Fassa

Pěší trasy vedou také srdcem Přírodní parku Adamello Brenta, který patří svou divokou přírodou k těm nejkrásnějším a nejautentičtějším v Itálii. Líbí se tu i medvědům. Návštěvníci Brenty si mohou vybrat ze dvou různě náročných okruhů, jejichž varianty umožňují přizpůsobit vlastním potřebám i jejich délku.

Let’s Dolomites: dovolená s průvodcem

Nejlepší způsob, jak objevit Dolomity, je zvolit si jako parťáky pro dobrodružství ženy a muže, kteří na těchto trasách vyrostli a znají je jako svoje boty. Tak se také zrodila iniciativa Let's Dolomites, nápad samotných horských průvodců. Tato iniciativa sdružuje 211 horských profesionálů se speciálním instruktorským výcvikem odpovídajícím přísným kritériím.

Trekking in Val di Fassa

Horské chaty s pravou trentinskou kuchyní

Přenocování v horské chatě po celodenní túře získává stále více na popularitě. Večeři a nocleh nabízí v Trentinu celkem 146 chat. Většina z nich se může pochlubit nejen osobitou atmosférou a pověstnou trentinskou pohostinností, ale i krásným výhledem na okolní vrcholy Dolomit. V horských výšinách je všechno tak trochu jinak. Platí to i o správcích chat, kteří znají mnoho poutavých historek a z nebe dokáží vyčíst, jestli bude další den pršet nebo svítit slunce. Poradí správnou trasu a zhodnotí, zda na ni mají turisté dostatečné vybavení. A hosté se mohou těšit i na speciality tradiční trentinské kuchyně.

Trekking in Val di Fassa

Tóny Dolomit

I v letošním létě přivítají vrcholky trentinských Dolomit hudbu všech žánrů v podobě koncertů pod otevřeným nebem v samém srdci trentinských Dolomit. Od 7. července do 31. srpna 2017 čeká na milovníky hudby a přírody 24 setkání, kde si budou moci této jedinečné kombinace naplno užít.

Trekking in Val di Fassa

Moře i mezi horami

Trentino je zemí velkých hor, oblastí tak křišťálově čisté vody, řek a jezer. Trentinské jezero Garda je velké modré zrcadlo mezi skalnatými stěnami, které brázdí barevné trojúhelníky plachetnic a windsurfů, které se nadouvají větrem Ora vanoucím do údolí. Břehy jezera jsou ideálním místem pro den plný zábavy a odpočinku. Nejromantičtější je pláž Baia Azzurra, která není přístupná autem, ale pouze na kole. Voda v jezeře není nikdy příliš studená a vítr většinou jen příjemně povívá.

Trekking in Val di Fassa

V Trentinu se nachází i mnoho vodopádů, které padají s hlasitým „řevem“ ze skal do průzračných tůní a tvoří duhy v mlze nebulizovaných kapek. Je to tekuté bohatství Trentina, které lze obdivovat na bezpočtu stezek. Těm, kdo si chtějí užít vodní živel v jeho přirozeném prostředí, je určena nenáročná stezka Amolacqua v údolí Val Nambrone v přírodním parku Adamello Brenta, ideální pro rodiny s dětmi.

Trekking in Val di Fassa

Výběr článků

Načítám