Hlavní obsah

Světová ohňostrojná soutěž Ignis Brunensis se blíží. V jubilejním dvacátém ročníku sedm ohňostrojů

Novinky, Starobrno Ignis Brunensis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní dvacátý ročník Starobrno Ignis Brunensis v Brně startuje již v pátek šestadvacátého května. Sto deset minut ohňostrojů doprovodí nově na přehradě hudební festival.

Soutěžní ohňostroje jsou odpalovány přímo z hladiny Brněnské přehrady.

Článek

Do pětadvacátého června patří Brno už po dvacáté ohňostrojům – jubilejnímu festivalu Starobrno Ignis Brunensis. Nad Brnem bude k vidění sedm velkolepých ohňostrojů. Dva nesoutěžní nad hradem Špilberk a pět show v soutěži na hladině Brněnské přehrady, s doprovodnou hudbou nově z Rádia Krokodýl 103 FM.

Výročního festivalu se účastní Španělsko, společný tým Švýcarska a Číny, Německo, Rakousko a samozřejmě také Česko. Je na co se těšit, všichni účastníci jsou čerství vítězové některé z nedávných velkých světových přehlídek. „Pět ohňostrojů v hlavní soutěži a světové obsazení řadí letos Brno mezi největší ohňostrojné festivaly v Evropě i ve světě, mezi destinace jako Cannes nebo Montreal,“ doplňuje k jubileu za producentský tým Ondřej Morávek.

Novinkou a zpestřením programů před ohňostroji bude festival RegioJet Music Fest s bezplatným vstupem při každém z pěti ohňostrojů na přehradě. Vystoupí Anna K., Tata Bojs, Lenny, Zuzana Smatanová a přes 20 dalších kapel.

Výběr článků

Načítám