Hlavní obsah

Tradiční česká střešní krytina pro použití na historické budovy

Novinky, Cembrit a.s.

Ať již se jedná o zámek, školu, kostel, bytový dům nebo chalupu, tradiční krytinou pro řadu historických staveb v Čechách je střešní šablona. Vláknocementové střešní šablony dnes v Berouně vyrábí a dodává společnost Cembrit.

Šablona je tradiční krytinou na zámcích, kostelích, bytových domech i chalupách.

Článek

Kulturnost každého národa se měří mimo jiné péčí o dědictví po předcích. V České republice je evidováno 40 300 památkově chráněných nemovitostí. Společnost Cembrit se díky své více než 100 let dlouhé tradici na českém trhu vždy aktivně a s hrdostí podílela na rekonstrukcích střech památkově chráněných historických objektů.

Asi nejtypičtějším tvarem pro historické budovy je výrobek dnes prodávaný pod označením Česká šablona. Na střeše vytváří typickou kosočtverečnou kresbu. Velmi často je využívána na všech typech historických staveb, kostelů a památek.

V nabídce společnosti je i celá řada jiných typů šablon. Mezi nejzajímavější patří šablony Dolmen a Bravan, které mají obdélníkový tvar a štípané hrany. Díky této úpravě je vzhled přírodní břidlice dokonalý.

Použití střešní krytiny Cembrit přináší celou řadu nezpochybnitelných výhod:

Přírodní vzhled materiálu

Produkty společnosti Cembrit se prosazují nejen jako svébytná a originální střešní krytina, ale i jako autentická náhrada břidličných střech.

Tradice

Krytiny společnosti Cembrit jsou na trhu již po více než 100 let. Za tu dobu v našich podmínkách zdomácněly a našly svoje místo na všech typech staveb. Některé typy krytin jsou v sortimentu společnosti Cembrit po celou dobu a je tedy snadné zachovat ráz střechy při použití dokonalejšího výrobku se stejným tvarem.

Nízká hmotnost

Střešní krytina Cembrit vyniká svojí lehkostí v porovnání s většinou střešních krytin na trhu, zejména s taškovými krytinami a břidlicí

Životnost a technické parametry

Střešní krytiny Cembrit vynikají svými mechanicko-fyzikálními vlastnostmi díky přísně kontrolované kvalitě surovin, technologickému postupu i přísné kontrole jakosti finálních výrobků. Střešní krytina je vyráběna podle nejpřísnějších evropských norem a může se chlubit mnoha certifikáty kvality v celé Evropě.

Přírodní suroviny

Moderní vláknocementové střešní krytiny Cembrit jsou vyráběny výhradně z přírodních surovin šetrných k životnímu prostředí. Mezi základní suroviny pro výrobu vláknocementu patří cement, minerální plniva, celulóza a netoxická organická vlákna a samozřejmě malé množství vody. Díky použití čistě přírodních materiálů jsou desky plně recyklovatelné a v souladu s trendem udržitelného rozvoje.

Variabilita

Ze střešních krytin Cembrit lze vytvořit nepřeberné množství detailů včetně takových, které většina dalších střešních krytin vůbec neumožňuje.

Široká škála doplňků

K dispozici je bohatý výběr střešních doplňků řešících téměř každý myslitelný požadavek na střeše.

Podpora a technický servis

Společnost Cembrit nabízí konzultace, pomoc a podporu ve všech fázích projektu. Ať se jedná o pomoc s výběrem typu krytiny, poradu při konstrukci střešních detailů či proškolení pokrývačů a pomoc přímo na stavbě, technici společnosti Cembrit jsou vždy plně k dispozici.

Výběr článků

Načítám