Hlavní obsah

Češi letos protopili majlant. Za topnou sezónu si připlatí v průměru 5 500 Kč

Novinky, Ušetřeno.cz

Vlivem tuhé zimy spotřeba energií českých domácností raketově vzrostla. Nyní se tak většina z nich potýká s vysokými nedoplatky. Je to i váš případ? Poradíme vám, jak z toho ven.

Trápí vás nedoplatky? Změnou dodavatele můžete ušetřit tisíce korun ročně

Článek

Ačkoliv venkovní teploty se už pohybují kolem příjemných 20 °C a mohlo by se zdát, že je nad mrazivým počasím konečně vyhráno, zima Čechy ještě potrápí, alespoň tedy její dopad. S koncem topné sezóny totiž přichází její vyúčtování, na němž mnoho odběratelů zaznamenalo částku v průměru o 5 500 Kč vyšší než v minulých letech.

Odběratelé si neuvědomují, že i když se mráz na jejich vyšších účtech bezpochyby podepsal, výslednou částku, kterou zaplatí, mnohem výrazněji ovlivňuje cena plynu, která se u jednotlivých dodavatelů razantně liší. O tom se můžete sami přesvědčit. Kompletní srovnání cen dodavatelů plynu je dostupné online.

Kolik peněz vám ročně utíká?

Na základě nesprávného výběru dodavatele lidé platí za energie průměrně o 7 460 Kč více, než by museli. A ani o tom netuší. Zajímá vás, jak je na tom vaše domácnost? Během pár minut to můžete zjistit pomocí kalkulačky cen plynu.

Jak změna dodavatele probíhá a kdy ji provést?

Na trhu operuje spousta společností, které za vás celý proces vyřídí. Vy si jen vyberete, od koho chcete začít odebírat. S tím vám pomůže porovnání dodavatelů plynu, díky kterému se během chvilky zorientujete v nabídkách produktů více než 50 dodavatelů na trhu.

Pokud chcete ušetřit následující topnou sezónu, měli byste změnu provést nejpozději začátkem léta. Změnou dodavatele můžete samozřejmě snížit i výdaje za elektřinu. O kolik, to si můžete si spočítat prostřednictvím stránek srovnání energií.

Výběr článků

Načítám