Hlavní obsah

Plotové a stavební systémy, které zkrotíte hravě i sami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká vás letos stavba plotu či opěrné nebo okrasné zdi? Máme pro vás stavební systémy, z kterých tyto prvky zvládnete postavit sami. Přečtěte si, jaké materiály lze pro jaký typ stavby využít.

CSB – NATURBLOK lze libovolně kombinovat s dalšími zahradními prvky

Článek

Pokud jste ve fázi, kdy si vybíráte kvalitní a jednoduchý systém pro stavbu plotů a zdí, můžete do svého užšího výběru zařadit i systémy z betonu.

Nejen, že stavba je velmi jednoduchá díky přesným tvarům, navíc oceníte i kvalitu, pevnost materiálu a také cenovou dostupnost. Nesmíme také zapomenout, že díky moderním technologiím vypadají tyto systémy skvěle, imitují přírodní materiály a hodí se k venkovským i moderním stylům.

Jak správně vybrat betonový stavební systém?

Pokud plánujete stavbu plotu či opěrné zdi, doporučujeme použít systémy dutých tvárnic, které díky možnosti zalití drenážním betonem plní funkci velmi pevného opěrného systému. Nezapomeňte však vybírat i se stříškami, a sloupky či zeď jimi vždy zakončit.

Park inspirace Litoměřice: duté tvárnice mohou mít mnoho tvarů kamenů i přírodních barev

Pro nižší a okrasné zídky do 90 cm můžete použít plné stavební systémy bez potřeby zalití betonem. Prvky se usazují jednoduše pomocí plastových spojek, kdy se stabilita zajistí lepením kontaktních ploch flexibilním lepidlem.

Park inspirace Litoměřice: duté tvárnice mohou mít mnoho tvarů kamenů i přírodních barev

Výběr článků

Načítám