Hlavní obsah

Charakter je jako ohrožený živočišný druh

Komerční článekKrušovice

Existuje, ale je velmi výjimečný. V přírodě a městské džungli se vyskytuje tak vzácně, že řada lidi neví, kdy ho naposled potkala. Někteří s ním možná sotva kdy přišli do styku, a tak netuší, čím se vlastně vyznačuje. Jak jste na tom s charakterem vy?

Charakter je jako ohrožený živočišný druh.

Článek

Charakterní člověk jedná podle svého nejlepší vědomí a svědomí a nezajímá ho, co je právě výhodné. Dbá na svou čest, drží slovo a nemění své názory a postoje podle nálad svého okolí.

Mít charakter zkrátka znamená udělat správnou věc, i když se nikdo nedívá. Třeba když v dešti pod svůj deštník schováte staršího pána a nenecháte ho zmoknout. Když při parkování někomu ulomíte zrcátko, necháte za stěračem svůj kontakt, i když víte, že vás nikdo neviděl, a chováte se k lidem ve vašem okolí s úctou. Nebojíte se stát si za svým, když nesouhlasíte s většinovým názorem. Umíte se obětovat za jiného. A co vy? Hrajete fair play a vrátíte se pro kolegu při závodu, když mu dojde dech? Máte odvahu chránit slabšího a zastanete se ženy v nesnázích, i když můžete přijít k úhoně?

Ležák za studena chmelený.

Říkáte ano? Máte charakter! Takovými lidmi bychom se všichni měli nechat inspirovat a pak se královsky odměnit, třeba za studena chmeleným ležákem. Nezapomeňte ani vy na konci dne odměnit svůj charakter.

Ležák za studena chmelený.

Výběr článků

Načítám