Hlavní obsah

Projekt Moravskoslezského kraje Dejme dětem rodinu, pomáhá s hledáním náhradních rodičů

Komerční článekAutor: MSK (run)

Zhruba 220 dětí ve věku do 10 let ze severu Moravy a Slezska hledá náhradní rodiče. Řadě z nich by v tom mohl pomoci i projekt Dejme dětem rodinu, na který už před sedmi lety vsadil Moravskoslezský kraj.

Jedna z pěstounských rodin, která vychovává děti z domovů

Článek

Smyslem kampaně je snížit počet dětí vyrůstajících v dětských domovech a umožnit jim žít v rodině, která jim nabídne lásku a dobré zázemí. „Chceme zvýšit obecnou informovanost o pěstounské péči, aby se zvýšila prestiž a ocenění lidí, kteří poskytují domov a zázemí dětem, jenž nevyrůstají v biologické rodině. Pěstounů je totiž pořád mnohem méně, než potřebujeme,“ uvedl vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu Daniel Rychlik a dodal, že nejlepším výchovným prostředím pro zdravý vývoj dítěte je rodinné prostředí.

Podle Rychlika má náhradní rodinná péče v kraji dlouholetou tradici a podporu. „A i když počet náhradních rodičů v posledních letech spíše roste, pořád existují děti, kterým se ji zajistit nedaří,“ dodal. Kraj chce proto zvýšit obecnou informovanost veřejnosti o všech hlediscích náhradní rodinné péče a také o podpoře aktivního zájmu lidí o dlouhodobou pěstounskou péči. A těm, kteří se rozhodnou stát se náhradními rodiči, nabízí podporu a pomoc. Více na www.dejmedetemrodinu.cz.

Výběr článků

Načítám