Hlavní obsah

Degustace vína a jeho párování s pokrmy? Prakticky zaměřené studium na Vysoké škole hotelové v Praze

Komerční článekVysoká škola hotelová v Praze

Dle úřadů práce je jedním z nejčastějších problémů vysokoškolských absolventů nedostatečná praxe. S tímto se však nepotýkají studenti Vysoké školy hotelové v Praze (VŠH). Díky prakticky zaměřenému studiu hledají snadno pracovní uplatnění.

Akce zaměřená na senzorické hodnocení se snoubením vín a pokrmů Ochutnejte VŠH

Článek

Při představě vysokoškolského studia se většině z nás vybaví přednáškové místnosti a množství teoretických znalostí. Existují však i školy nabízející prakticky zaměřené vzdělání. Mezi takové patří VŠH, která se specializuje na profesně orientované vzdělávání v oborech zaměřených na cestovní ruch, hotelnictví, gastronomii a lázeňství.

Podívejte se na semestrální projekt studenta VŠH: příprava koktejlu v barové učebně

Typické vysokoškolské studium je zde obohaceno o ryze prakticky orientované předměty, ve kterých se degustují vína i destiláty, učí se pivnímu sommeliérství a přípravě koktejlů, která je součástí barmanství. Nechybí ani studium a praxe pokročilé obsluhy či příprava pokrmů v laboratorní kuchyni. Důležitá je rovněž praxe, kterou musí studenti během studia absolvovat, čímž se zlepšuje jejich následné uplatnění v zaměstnání.

Aktivita studentů je podporována celou řadou akcí, do kterých jsou zapojeni. Mezi ty patří pravidelné návštěvy vinařství a pivovarů, degustace vín, gastronomické workshopy a další mimořádné akce, jako jsou speciální senzorická hodnocení.

Aktivita studentů je podporována celou řadou akcí, do kterých jsou zapojeni. Mezi ty patří pravidelné návštěvy vinařství a pivovarů, degustace vín, gastronomické workshopy a další mimořádné akce, jako jsou speciální senzorická hodnocení.

TIP: Projděte si virtuálně VŠH

Výběr článků

Načítám