Hlavní obsah

Okny uniká z interiéru až 30 % tepla. Moderní předokenní rolety tomu úspěšně zabraňují

Novinky, LOMAX & Co s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okna představují v rámci domácnosti jedno z míst, které může její provoz velmi prodražovat. V zimě přes ně uniká teplo, v létě zase propouštějí dovnitř horký vzduch a interiér je třeba klimatizovat. Předokenní rolety těmto problémům předcházejí.

Investujte do předokenních rolet a ušetříte na vytápění i klimatizaci.

Článek

Náklady na zimní vytápění nebo letní klimatizování mohou v rámci průměrné domácnosti či například kanceláře představovat ročně až tisíce korun. Nemalý podíl mají na tomto stavu také okna. I když jsou moderní výrobky schopny interiéry budov izolovat velmi dobře, nedokážou určitým ztrátám zabránit. Snížit úniky drahocenného tepla v zimě, nebo naopak zabránit nepříjemnému horkému letnímu vzduchu v průniku do interiéru, mohou moderní předokenní rolety.

„Okny může uniknout až 30 % tepla, což ve výsledku představuje nezanedbatelné finanční částky. Rolety jsou však dnes konstruovány tak, aby tomu úspěšně předcházely,“ popisuje Lubomír Valenta ze společnosti Lomax. Kromě úspor pomáhají také snižovat vnitřní hluk až o 16 decibelů. Navíc představují i spolehlivý bezpečnostní prvek.

Alternativou k roletám mohou být moderní typy venkovních žaluzií. Na rozdíl od těch vnitřních jsou schopné zadržet v létě až 94 % tepelné energie a jsou téměř desetkrát účinnější. Zvenku pak odstíní až 80 % světelného záření.

Výběr článků

Načítám