Hlavní obsah

Horní Rakousko: nejbližší alpské sjezdovky pro děti i závodníky

Novinky, Oberösterreich Tourismus Erber

Hornorakouská lyžařská střediska mají jednu obrovskou výhodu – z České republiky se sem dostanete za pár hodin. A tak když si ráno přivstanete, můžete odpoledne už sjíždět některou z perfektně upravených sjezdovek. A že je tu z čeho vybírat!

Na sjezdovkách oblasti Dachstein-West

Článek

Dětské parky i svah, na němž se jezdí závod Světového poháru. Rozmanitost hornorakouských lyžařských středisek vás nadchne. Největší ze zdejších lyžařských oblastí je Dachstein West se 78 kilometry členitých sjezdovek.

Na Hochfichtu v plné jízdě

Pokud si chcete užít nejdelší sjezd v celém Rakousku, zajeďte si do střediska Dachstein Krippenstein, kde vás čeká pořádná jízda – na jeden zátah tu můžete jet z vrcholu do údolí celkem 11 kilometrů! Kromě toho je Dachstein Krippenstein rájem po freeridery, na něž tu čeká spousta tras mimo sjezdovky.

Na Hochfichtu v plné jízdě

Rodiny s dětmi si nejlépe zajezdí na náhorní plošině Feuerkogel. Nebo rovnou zůstanou na šumavském Hochfichtu, který nabízí dvacet kilometrů pohodových sjezdovek, jež bez problému sjedou i nejmenší lyžaři. V Hochficht Areně se navíc budete cítit jako doma, v celé oblasti se totiž mluví česky. Středisko se orientuje na rodiny s dětmi, takže tu najdete spoustu zábavy i mimo sjezdovky.

Na Hochfichtu v plné jízdě

Další informace o zimní dovolené v Rakousku získáte na oficiálních stránkách austria.info/cz

Výběr článků

Načítám