Hlavní obsah

Videokurzy: Připraví na podnikání, povýšení i na pohovor

Komerční článek

Mnoho Čechů se dále nevzdělává, přestože by chtěli nebo vědí, že je to pro jejich profesi nutné. Nové znalosti mohou pomoci při jednání o vyšším platu nebo získání přivýdělku. Přitom na internetu se dá dnes najít a naučit cokoli. Jaké jsou možnosti?

Videokurzy: Připraví na podnikání, povýšení i na pohovor

Článek

Zastydlá angličtina

Co se dá dělat, pokud potřebujete zlepšit angličtinu, naučit se něco pro budoucí podnikání nebo byste se chtěli prosadit třeba v marketingu? Těm, kdo nepotřebují přímo diplom z univerzity, ale chtějí se naučit něco nového ve svém volném čase, dosud nezbývalo než se spolehnout na odbornou literaturu a občasné kurzy.

Nejčastější důvody, proč se Češi nevzdělávají, jsou si podobné – není čas pravidelně docházet na dlouhodobé kurzy v určitou hodinu, navíc bývají drahé. V tom horším případě nabídka kurzů v okolí úplně chybí.

Kurzy jako koukání na televizi

Rychlost a pohodlnost chce do vzdělávání Čechů přinést nová česká služba Seduo.cz. „Chceme udělat vzdělávání pro Čechy stejně snadné a dostupné, jako je sledování televize," říká Jan Nehasil, šéf týmu, který má Seduo.cz na starosti. Za první rok existence má v nabídce desítky praktických videokurzů od zkušených profesionálů svého oboru, které si pustilo už přes 60 000 studentů.

Někdy stačí pouze hodina kvalitně zpracovaného tématu jako v případě Petra: „Chtěl jsem získat práci v marketingu, ale v inzerátu požadovali i znalost základů PPC reklamy. O tom jsem v té době nic nevěděl a na čtení knížek už nebyl před pohovorem čas. Tak jsem se podíval na hodinový videokurz a místo se mi nakonec podařilo opravdu získat.“

Učila se s dítětem na klíně

Vzdělávání na internetu mohou využít například i maminky na mateřské, které nikam docházet nemohou. „Zaujal mě kurz Základy grafiky pro negrafiky a zvládla jsem ho i s dvouletým dítětem na klíně,“ říká Dominika a plánuje s kurzy pokračovat. Mnoho z nich je totiž zdarma a vzdělávání si tak může dovolit opravdu každý.

"Největší zájem je o kurzy angličtiny, prezentačních dovedností a práce s kancelářskými programy. Z těch placených je to pak video verze knižního bestselleru Konec prokrastinace. Chystáme i krátké, několikaminutové kurzy, které vám třeba před telefonátem do zahraničí pomůžou zopakovat si základní anglické obraty a získat tak klid a sebevědomí," říká Jan Nehasil ze Seduo.cz.

Výběr článků

Načítám