Hlavní obsah

Štýrsko - zimní prázdninová dobrodružství v kraji mezi ledovcem a termálními lázněmi

Novinky, Steiermark Tourismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štýrsko nabízí nejen sjezdovky, ale i turistické stezky, běžecké trasy, okruhy pro výšlapy na sněžnicích a skialpech. Tato spolková země dělá celoročně čest své přezdívce „Zelené srdce Rakouska“, přestože v zimě kraji spolu se zelenou vládne i bílá.

Lyžování s báječným výhledem

Článek

Lyžařská sezona začíná ve Štýrsku v listopadu a nekončí dřív než v dubnu. Za tu dobu se tu dá stihnout ledasco - především lyžování, a to na širokých sjezdovkách v areálech Schladming-Dachstein, Tauplitz, Kreischberg a Stuhleck, ale i na mnoha dalších místech, freestyle v čerstvém prašanu na netknutých svazích i výšlap na sněžnicích či skialpech.

Freeride ve Štýrsku

Zcela unikátní zážitky vás čekají třeba v oblíbeném středisku Kreischberg, kde si můžete na třech zajištěných drahách vyzkoušet snowtubing! Jde o jízdu v nafukovacím kruhu, na němž se vezete dvě stě metrů ze svahu dolů, kde vás jemně zbrzdí protisvah a pak speciálním vlekem vyjedete znovu nahoru. Za vyzkoušení však stojí i zdejší rychlostní sjezdovka, sportovní funpark nebo dětský svět.

Freeride ve Štýrsku

Štýrsko je vyhlášené také množstvím regionálních specialit, které nejlépe poznáte, když si při lyžování uděláte pauzu na občerstvení v některé z útulných horských chat podél sjezdovek. Přijeďte a ochutnejte!

Freeride ve Štýrsku

Více informací o zimní dovolené ve Štýrsku najdete zde

Výběr článků

Načítám