Hlavní obsah

Porovnej24.cz: Zájem o online pojištění a energie roste

Novinky, Porovnej24.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Data Porovnej24.cz o počtu uzavřených pojistných smluv ukazují na to, že pojištění přes internet je samozřejmostí pro stále větší počet Čechů. Za nárůstem uzavřených smluv na povinném ručení stojí zlepšující se ekonomická situace a dorůstající mladá „online“ generace, nárůsty ale hlásí třeba i životní rizikové pojištění a cestovní pojištění.

Porovnej24.cz: Zájem o online pojištění a energie roste.

Článek

Z dat Porovnej24.cz za poslední rok vyplývá, že Češi dávají do pojištění stále více peněz. Vidět je to na povinném ručení, ale i životním pojištění nebo cestovním pojištění.

„Počet uzavřených pojistných smluv vzrostl o 9,4 procenta a objem pojistného dokonce o 9,8 procenta. Znamená to tedy, že se uzavíralo více smluv a za vyšší pojistné. Tento vývoj odráží situaci ve společnosti, kdy si klienti uzavírají dražší smlouvy s vyšším pojistným krytím,“ říká analytik pojistného trhu Porovnej24 Zdeněk Novák.

Konkrétně u cestovního pojištění si stále vyšší procento klientů vybírá taková rizika, která korespondují se současnou bezpečnostní situací ve světě. Cestovní pojištění v meziročním srovnání vzrostlo 9,8 procenta. Trh přitom očekává, že v příštím roce dojde k jeho zdražení, což by mělo být impulsem pro ty, kteří si ho sjednávají celoročně. Největší růst v počtu uzavřených smluv ale i tak zaznamenává povinné ručení v kombinaci s havarijním pojištěním i samotné povinné ručení.

„Růst pojistného u havarijního pojištění v kombinaci s povinným ručením šlo dokonce o 52,6 %, nárůst povinného ručení byl 11,5 procenta,“ říká Zdeněk Novák.

Jedním z důvodu nárůstu počtu uzavřených pojistných smluv je i jejich snadné uzavření prostřednictvím internetu. Stejně tak jako při koupi auta je standardem použít servery jako Sauto, Tipcars nebo 123auta.cz, tak při sjednání pojištění či energií lidé již běžně používají srovnávače. Životní i neživotní pojištění přitom nabízí i online srovnávač cen Porovnej24, jehož prostřednictvím lze pomocí e-mailu nebo i telefonu sjednat vybrané pojištění během několika málo minut.

„Jde o to, že na Porovnej24 zájemci o pojištění po zadání svých údajů obdrží nejenom přehled cen za jimi požadované pojištění, ale i přehled detailních smluv, které se k pojištění vážou. V nich si mohou krásně najít, zda jimi vybraná pojišťovna skutečně nabízí to, co potřebují, a tak budou platit jen za to, co chtějí. A běžně i pomáháme klientům s výběrem toho nejvhodnějšího jimi požadovaného pojištění. Stačí nám zavolat,“ říká Novák, podle kterého Porovnej24 má oproti kamenným pobočkám výhodu v nezávislém porovnání nabídek od všech pojišťoven na trhu. Klient si tak snadno a během velmi krátkého časového intervalu vybere takové pojištění, které přesně odpovídá jeho potřebám.

TIP: Potřebujete-li poradit se změnou dodavatele energie, můžete zavolat na poradenskou linku  810 800 080 nebo napsat e-mail na: info@porovnej24.cz

Výběr článků

Načítám