Hlavní obsah

Vánočnímu Salcburku vládne hudba, zpěv, tradice, ale i cirkus a strhující ohňostroj

Novinky, Österreich Werbung

Tisíce světel a vánočních ozdob, vůně svařeného vína, stará hudba, lidové zvyky. Tak vypadá advent v jednom z nejkrásnějších evropských měst už po staletí. Rok co rok se tu ale rodí nové akce a události. Ani ty by neměly uniknout vaší pozornosti.

Pohled na zasněžený zimní Salcburk zaručeně nenechá nikoho chladným

Článek

I v dnešní zrychlené době mají tradice magickou přitažlivost. Do Salcburku se za nimi v období adventu sjíždějí turisté z celého světa.

Salcburský vánoční trh

Největším lákadlem jsou každoročně vánoční trhy, tradiční Christkindlmarkt na úpatí pevnosti Hohensalzburg, odkud o půlnoci na Nový rok zazáří velkolepý ohňostroj, ale i moderněji pojatý trh u zámku Hellbrunn, kde si u táboráku můžete opéct klobásu nebo přihlásit děti na kurz pečení.

Salcburský vánoční trh

Ve dnech 30. listopadu 2016 až 8. ledna 2017 probíhá v Salcburku festival cirkusového umění Winterfest (www.winterfest.at). Během Mozartova týdne od 26. ledna do 5. února 2017 pak ovládne město hudba nejslavnějšího zdejšího rodáka, Wolfganga Amadea Mozarta. Při koncertech budou hudebníci hrát i na nástroje, které skladateli kdysi patřily (www.mozarteum.at).

Salcburský vánoční trh

Ideální je spojit návštěvu města s lyžováním. Denně odsud jezdí zdarma kyvadlový skibus do 70 km vzdáleného Flachau, odkud vás večer přiveze zpět, abyste mohli pokračovat v odkrývání magického kouzla Mozartova města.

Salcburský vánoční trh

Výběr článků

Načítám