Hlavní obsah

Tisíce Čechů využívává výhodnější půjčky od lidí. Jak si půjčit u Zonkyho?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po novém autě, rozjíždíte vlastní projekt nebo splácíte předraženou půjčku a chcete ji co nejrychleji výhodně refinancovat? Od toho je tu Zonky. A je jedno, jestli jste student, OSVČ, zaměstnanec nebo máma na mateřské. Jsme lidi, ne banka.

Zonky.cz

Článek

Zonky je online služba, kde lidé půjčují lidem. Neplatíme žádné drahé pobočky, firemní auta ani složitý bankovní aparát. Proto máme mnohem levnější provoz, než jakákoli banka. Zonky funguje podle úspěšného zahraničního modelu v rámci stále silnější sdílené ekonomiky a poskytuje tzv. P2P službu (peer to peer - rovný s rovným). Proto říkáme, že Zonky zprostředkovává půjčky od lidí. A právě díky nízkým nákladům můžeme začínat už od úroku 3,99 %.

Lidé lidem

Když chcete půjčku, stačí se registrovat na www.zonky.cz, vložit poptávku a po vzájemné dohodě o úroku napsat krátký příběh pro investory - proč a na co si chcete půjčit. Čím poutavější příběh bude, tím víc investorů oslovíte a tím rychleji budou peníze vaše. Investorů máme přes 6000 a jsou to nejčastěji obyčejní lidé, kterým je prostě líto nechat peníze ležet někde na spořicím účtu. A tak je investují na Zonky - lékaři, úředníci nebo třeba i dělníci, kteří každý měsíc investují pár tisíc, co jim zbývají z výplaty. Vydělají na nich, a ještě pomůžou jiným lidem k výhodnějším úvěrům než bance.

Můžete si půjčit od 20 tisíc do 500 tisíc. Pokud chcete u Zonkyho (www.zonky.cz)  refinancovat svůj drahý úvěr, kontokorent nebo kreditku, úsporu si snadno spočítáte ve Zlevňovači.

Nejkratší doba splácení je 6 měsíců, nejdelší 84 měsíců. Všechno vyřídíte online nebo po telefonu (zdarma na lince 800 44 99 99), klidně doma z obýváku.

Každou poptávku se snažíme vyřídit do 2 pracovních dnů od vyplnění a zaslání základních dokumentů. Většinou to ale stihneme už druhý den.

Půjčit si můžete na refinancování, auto, domácnost, vzdělání nebo třeba vlastní projekt, o kterém banka nechce slyšet, protože jste OSVČ. Ale měli jsme tu třeba i půjčku na rovnátka nebo koňskou farmu. Záleží zkrátka jen na vás. A na investorech, jestli je vaše poptávka zaujme.

Raději od lidí než v bance

Vystavil jsem příběh na tržiště a snad už za čtyři hodiny se na moji půjčku ve výši 150 000 korun složilo 179 lidí!“, vypráví s nadšením o své zkušenosti se Zonkym Jiří Čejgl. Tomu se díky důvěře od lidí povedlo spustit první českou aplikaci na sdílení aut jménem RentBy. „Zaujalo mě heslo: Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem. Rád tyto nové služby využívám, protože vím ze zkušenosti, že s nimi dost ušetřím.“ O bance vůbec neuvažoval. „Navíc jsem podnikal prvním rokem, tudíž jsem nemohl doložit daňové přiznání za minulý rok. To by mi žádná banka neodpustila. Půjčka od lidí je samozřejmě i mnohem výhodnější,“ dodává ještě.

Co přesně potřebujete na půjčku od lidí

- Jde o půjčku bez papírů a zadání vám skutečně zabere třeba jen 10 minut. Nepotřebujete ani žádný fyzický podpis.

- Jde o půjčku bez papírů a zadání vám skutečně zabere třeba jen 10 minut. Nepotřebujete ani žádný fyzický podpis. - Stačí vyplnit krátký online formulář a naskenovat občanku, druhý doklad vaší totožnosti s fotografií (řidičák, pas…) a přiložit výpis z bankovního účtu za poslední měsíc.

- A napsat cokoli, co považujete k půjčce za důležité. Že už jste jeden úvěr měli a v pořádku ho splatili. Že už deset let ve vaší ulici pořádáte dětský den. Že jste u dobrovolných hasičů. Nehodnotíme lidi jenom podle věku, výdělku nebo toho, kde bydlí. Zajímá nás, jací jste a jestli je na vás spoleh.

- Na základě poptávky vám e-mailem pošleme nabídku.

- Na základě poptávky vám e-mailem pošleme nabídku. - Když se vám bude líbit a plácneme si, stačí už jen napsat váš příběh pro investory. Kolik potřebujete, co s penězi plánujete udělat atd.

- Na základě poptávky vám e-mailem pošleme nabídku. - Když se vám bude líbit a plácneme si, stačí už jen napsat váš příběh pro investory. Kolik potřebujete, co s penězi plánujete udělat atd. - Příběh pak vystavíte na Zonkyho Tržišti půjček, kde si investoři vybírají, kam vloží své peníze. Čím zajímavější příběh, tím větší budou mít investoři zájem. S tím, jak příběh sepsat vám samozřejmě poradíme. A máme i prima návody.

- Na základě poptávky vám e-mailem pošleme nabídku. - Když se vám bude líbit a plácneme si, stačí už jen napsat váš příběh pro investory. Kolik potřebujete, co s penězi plánujete udělat atd. - Příběh pak vystavíte na Zonkyho Tržišti půjček, kde si investoři vybírají, kam vloží své peníze. Čím zajímavější příběh, tím větší budou mít investoři zájem. S tím, jak příběh sepsat vám samozřejmě poradíme. A máme i prima návody. - Pak už přichází ta nejlepší část a vy můžete sledovat, jak se na vás lidé skládají a jak vám peníze hezky přibývají. I to jde samozřejmě přímo přes internet a z domova.

- Na základě poptávky vám e-mailem pošleme nabídku. - Když se vám bude líbit a plácneme si, stačí už jen napsat váš příběh pro investory. Kolik potřebujete, co s penězi plánujete udělat atd. - Příběh pak vystavíte na Zonkyho Tržišti půjček, kde si investoři vybírají, kam vloží své peníze. Čím zajímavější příběh, tím větší budou mít investoři zájem. S tím, jak příběh sepsat vám samozřejmě poradíme. A máme i prima návody. - Pak už přichází ta nejlepší část a vy můžete sledovat, jak se na vás lidé skládají a jak vám peníze hezky přibývají. I to jde samozřejmě přímo přes internet a z domova. - Investoři se vás možná budou také ptát, takže buďte ve střehu a odpovídejte rychle a pravdivě. Čím rychleji budete reagovat, tím rychleji budete mít svoje peníze.

- Na základě poptávky vám e-mailem pošleme nabídku. - Když se vám bude líbit a plácneme si, stačí už jen napsat váš příběh pro investory. Kolik potřebujete, co s penězi plánujete udělat atd. - Příběh pak vystavíte na Zonkyho Tržišti půjček, kde si investoři vybírají, kam vloží své peníze. Čím zajímavější příběh, tím větší budou mít investoři zájem. S tím, jak příběh sepsat vám samozřejmě poradíme. A máme i prima návody. - Pak už přichází ta nejlepší část a vy můžete sledovat, jak se na vás lidé skládají a jak vám peníze hezky přibývají. I to jde samozřejmě přímo přes internet a z domova. - Investoři se vás možná budou také ptát, takže buďte ve střehu a odpovídejte rychle a pravdivě. Čím rychleji budete reagovat, tím rychleji budete mít svoje peníze. - Ale pokud k příběhu žádné dotazy nebudou, může být, že i 100 tisíc získáte třeba za minutu. To není u Zonkyho nic výjimečného.

- A mimochodem, pokud se sami nerozhodnete prozradit svou totožnost, váš příběh bude na Tržišti úplně anonymní. Nikdo z investorů nemusí vědět, komu půjčuje.

Kolik nám za půjčku a její průběh zaplatíte?

Z každé poskytnuté půjčky si Zonky (www.zonky.cz) jednorázově strhne 2 %. Nic dalšího už nám neplatíte. Žádné skryté poplatky, žádné platby za mimořádné splátky, ani za předčasné splacení. Když vám to vyjde, prostě splácíte rychleji a celou půjčku si ještě o něco zlevníte.

Důležitá věc! Půjčujete si peníze soukromých investorů, kteří samozřejmě doufají, že se jim vrátí zpátky i s úroky. Když někdy nemáte na splátku v bance, tu to nepoloží. Ale pro lidi to může být pěkná rána. Takže když se stane, že nemůžete splácet, dejte co nejdřív vědět. Jsme lidi, ne banka. Vyjdeme vám vstříc a pokusíme se společně najít řešení. Jsme v tom opravdu dobří. Cokoli je lepší, než abyste přestali splácet nebo kvůli jedné půjčce upadli do dluhů jinde. Věřte nám a svěřte se.

Mrkněte se na náš Zlevňovač přepálených bankovních úvěrů nebo si o nás přečtěte víc na Zonky.cz (www.zonky.cz). Můžete taky napsat naší šéfce na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo každý pracovní den od 8.00 do 20.00 a o víkendu od 9.00 do 18.00 volat zákaznickou linku na čísle 800 449 999. Na Zonky lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem. Těšíme se na vás!

Výběr článků

Načítám