Hlavní obsah

Vyšlápněte si po nových značkách

Novinky, Ing. Vladimír Glaser

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značení Klubu českých turistů nemá v Evropě obdoby. I v nejzapadlejších místech pak můžete pokračovat po novém místním značení. Naučné stezky mají hrací interaktivní prvky a můžete si zároveň pohrát s chytrým mobilem.

Jednotné značení s pomocí QR kódů

Článek

Chytrý telefon vám nyní může nahradit hodného a sdílného místního dědečka, který vám prozradí nejen cestu, ale i místní krvavé a laskavé příběhy, vše o kapličce na návsi i zbytcích tvrze. Stačí jedna aplikace pro celou republiku a tam, kde je něco zajímavého, tak vás na to turistický raneček s buchtami ukrytý ve vašem mobilu upozorní.  Rozhodně se neztratíte a ještě ušetříte za buchty.

Kam se vypravit za prvními?

V Ořechu si můžete projít místní zajímavosti a nové Arboretum. Nebo navštívit Ekocentrum Včelín Ořech. Po dobu adventu je tu navíc výstava betlémů s unikátním osmimetrovým betlémem.

Betlémy Ořech

Druhé místo je také spojeno s Vánoci. Betlémská cesta  v Třešti bude přístupná až do 2. února každý den. Další na webu z.s.Venkov.

Betlémy Ořech

Jednotného turistického značení jsou 3 druhy. Základní šipkami a tabulemi, doplňující QR kódem nebo přímo v mobilní aplikaci.

Projekt "Jednotné značení turistických zajímavostí" byl podpořen za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Betlémy Ořech

Výběr článků

Načítám