Hlavní obsah

Praha spouští nový projekt Otevřená radnice

Novinky, Hlavní město Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová přišla s nápadem otevřít radnici. Projekt se jmenuje Otevřená radnice a slouží jako termínový kalendář pro setkávání občanů s představiteli hlavního města Prahy, a všichni radní tento nápad podpořili.

Praha spouští nový projekt Otevřená radnice

Článek

Zmíněný projekt se zobrazuje na webových stránkách www.praha.eu jako kalendář, kde se každý občan může přihlásit na vyhlášené termíny a setkat se členy Rady hlavního města Prahy. Hlavní myšlenkou tohoto projektu je, aby se Pražané mohli zeptat na cokoliv, co je o fungování města zajímá. Odpovědi jim dají nejvyšší představitelé města, včetně pražské primátorky. „Chci se s Pražany setkávat osobně. Zajímá mě, co je trápí a jak jim můžeme pomoci. Ráda bych, aby se magistrát otevřel lidem, protože právě pro ně by tu měl být především,“ uvedla k aplikaci Otevřená radnice primátorka Adriana Krnáčová.

Praha spouští nový projekt Otevřená radnice

Jednou měsíčně vypíše primátorka šest termínů a přivítá na radnici skupinu předem přihlášených lidí. Ten, kdo bude chtít přijít, zvolí si ve své „přihlášce“ téma diskuze a následně obdrží odpověď na přijetí jeho žádosti na jím zvolený e-mail.  Po schválení požadavku dostane další e-mail s potvrzením schůzky a místem konání. První diskuse se povede na téma sociální bydlení, zdravotnictví a prostituce.

Výběr článků

Načítám