Hlavní obsah

Máme přispívat do dobročinných sbírek?

Novinky, Lidl

Není náhodou, že právě před Vánocemi se pořádá nejvíce dobročinných akcí. Lidé jsou v tomto období citlivější a chtějí udělat dobrý skutek. Finanční sbírka je jednoduchý způsob, jak pomoci a zároveň uspokojit svou potřebu udělat něco pro druhé. Do které sbírky ale má smysl přispět?

Máme přispívat do dobročinných sbírek?

Článek

Malému Patriku Kociánovi bylo zcela náhodnou zjištěno, že trpí závažnou nevyléčitelnou Duchenneovu svalovou dystrofií, která výrazně zkracuje život. Postupně dochází k úbytku svalové hmoty a v poslední fázi se nemoc projevuje těžkými dýchacími problémy a poruchami srdeční činnosti.

Kdysi úplně zdravý chlapeček se dnes již nedokáže sám postavit a jeho stav se dál zhoršuje. Patrikovi rodiče však věří, že se léčby jednou dočká. Od lékaře se dozvěděli o experimentální terapii kmenovými buňkami, která se však provádí pouze v Izraeli a není hrazena zdravotní pojišťovnou. Pro Patrika ale znamená jedinou šanci.

Rodiče se tak obrátili o pomoc na organizaci Život dětem, o.p.s., která každoročně se společností Lidl organizuje celorepublikovou sbírku na pomoc vážně nemocným dětem. Letos sbírka opět proběhne ve všech prodejnách Lidl od 7. do 20. 11. 2016 a každý může přispět libovolnou částkou. Za 6 let konání sbírky se tak darovalo přes 55 milionů Kč. Přispět i korunou někdy opravdu má smysl.

Více informací o sbírce naleznete na www.lidl.cz.

Výběr článků

Načítám