Hlavní obsah

Nahlédněte do Rezidence a zastupitelského sálu na Nové radnici

Komerční článekHlavní město Praha

Na státní svátek 28. října se veřejnosti po celé České republice otevírají jindy nepřístupná místa. Využijte příležitosti a navštivte Rezidenci primátora hl. m. Prahy či velký sál na Nové radnici, ve kterém se konají zasedání pražského zastupitelstva.

VSTUPNÍ SALON

Článek

Račte vstoupit! V pátek 28. října, v Den vzniku samostatného československého státu, se veřejnosti naskytne možnost poodhalit skrytá tajemství Rezidence primátora hl. města Prahy a velkého sálu v Nové radnici. Magistrát hl. města Prahy totiž pořádá den otevřených dveří, a to od 9 do 19 hodin.

Hlavní sál Rezidence

Hlavní sál Rezidence

Rezidence je považována za zcela unikátní umělecký a architektonický klenot ve stylu art deco. Jde o skvostné dílo architekta Františka Roitha. Ta dnes slouží především k protokolárním a reprezentačním účelům. Rezidencí prošlo mnoho světoznámých osobností.

Hlavní sál Rezidence

Hlavní sál Rezidence

Hlavní sál Rezidence

Hlavní sál Rezidence

Zatímco secesní Nová radnice na Mariánském náměstí, sídlo Magistrátu hl. města Prahy, je od roku 1945 působiště primátora a úřadů, které sem byly přestěhovány po zničení hlavního křídla Staroměstské radnice. Ve velkém sále, který nahradil tehdejší velkou dvoranu, se pravidelně každý měsíc konají zasedání pražského zastupitelstva, avšak pořádají se zde i konference a jiné slavnostní akce.

Hlavní sál Rezidence

Výběr článků

Načítám