Hlavní obsah

Nevyhazujte peníze oknem. Venkovní rolety v zimě ušetří až 30 % nákladů na vytápění

Komerční článekServis Climax a.s.

Předokenní rolety chrání dům. V létě před žárem a v zimě před únikem tepla okny. Pokud chcete začít šetřit už během letošní topné sezóny, pořiďte si je třeba hned. Předokenní rolety se dají bez problémů instalovat i dodatečně a prakticky kdykoliv.

Venkovní rolety

Článek

„Pokud budete stavět nový dům, je vhodné předokenní rolety zahrnout už do projektu, aby mohly být instalovány v podomítkovém provedení nebo ve speciálních nadokenních překladech,“ říká David Žabčík, obchodní ředitel firmy Climax. Box rolety je ukrytý pod omítkou a vhodným konstrukčním řešením stavby je možné docílit shodných tepelně izolačních vlastností i v místě rolety. Jedná se zároveň o velice čisté a elegantní řešení.

Venkovní rolety podomítkové

Další příležitostí pro instalaci je rekonstrukce domu spojená s výměnou oken. I zde jsou na výběr dvě řešení – předokenní rolety s viditelným boxem nebo nadokenní rolety (roletový box se umisťuje za horní rám okna a směřuje do interiéru). Pokud budete v rámci rekonstrukce také zateplovat fasádu, rolety mohou být schované pod izolační vrstvou.

Venkovní rolety podomítkové

Ale i když žádnou rekonstrukci nechystáte, není nic ztraceno. Předokenní rolety s viditelným boxem jsou určené k dodatečné montáži do již dokončeného domu. Tradiční český výrobce stínicí techniky Climax nabízí samozřejmě všechny rolety také motorové a ovládané bezdrátově.

Venkovní rolety podomítkové

Výběr článků

Načítám