Hlavní obsah

Hospodští čekají na zrušení EET. Vyplatí se riskovat?

Komerční článekeet1

Dosud požádalo finanční správu o vydání autentizačních údajů jen devět tisíc z předpokládaných 50 tisíc podnikatelů. Zpolitizovaná předvolební vyjádření o tom, kdo zasadí EET smrtelnou ránu, znejistěla hospodské a hoteliéry natolik, že posouvají rozhodnutí o nákupu EET pokladny až na poslední chvíli.

Uživatelské prostředí systému eet1 je velice jednoduché a obsahuje všechny potřebné funkcionality. Zdroj: eet1

Článek

Zákon o EET vstoupí v platnost od 1. prosince 2016. Pokladny stále nenainstalovaly desítky tisíc provozů, které rozhodnutí nechávají na poslední chvíli. Značka eet1 proto začala garantovat vrácení peněz za koupenou pokladnu v případě, že EET bude zrušeno. Oznámili to minulý týden zástupci eet1.

„Předvolební debaty znejistěly hospodské natolik, že čekají na zvrat a nechtějí zbytečně investovat do nákupu nové pokladny,“ řekl Karel Hamr, ředitel značky eet1. „Zavádíme proto garanci na vrácení peněz v případě, že by EET bylo zrušeno.“

eet1

„Abychom zabránili panice na poslední chvíli, garantujeme zákazníkům vrácení peněz a zpětný odběr pokladny, pokud bude zákon o EET zrušen před začátkem první fáze (tj. do 30. listopadu 2016),“ slibuje Karel Hamr. Zároveň upozorňuje na to, že včasné zprovoznění pokladny nenese žádné náklady navíc, protože zkušební provoz je zdarma.

„Podle našich zkušeností z Chorvatska, kde podnikatelé nechali nákupy na poslední chvíli, většina dodavatelů nestíhala prodávat a instalovat. Zodpovědný za zavedení EET však bude právě podnikatel, za vzniklou paniku bych činil zodpovědnými právě politiky,“ uzavřel Karel Hamr. Nabídku pokladen s garancí vrácení peněz najdete na www.eet1.cz.

Výběr článků

Načítám