Hlavní obsah

Revoluce v energetice: Češi chtějí chytrá řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na to, že energetické firmy vám dodávají jen elektřinu, plyn nebo teplo, moderní technologie totiž mění od základu celé odvětví. Domácnosti dnes totiž chtějí být energeticky nezávislé, a také se snaží ušetřit tím, že snižují svou spotřebu energií.

Střešní solární elektrárny jsou v módě. O možnost instalace se zajímá 28 % majitelů domů.

Článek

Podle průzkumu firmy ČEZ dnes zvažuje například koupi nového plynového kotle 37 % domácností se starším kotlem na plyn a 28 % domácností s kotlem na tuhá paliva.

Čím dál víc v módě jsou ale střešní solární elektrárny – o možnost jejich instalace se zajímá 28 % majitelů domů. A právě na to sází i ČEZ, který začal střešní fotovoltaiku, výměny kotlů nebo tepelná čerpadla domácnostem nabízet.

„Doba, kdy byla chytrá energetická řešení pro velkou většinu domácností nedostupná, už je minulostí. Tyto technologie za poslední roky výrazně zlevnily a naše nabídka je upravena tak, aby si je mohly dovolit i běžné domácnosti, a nemusely tak utrácet tisíce korun ročně navíc za spotřebované energie,“ popisuje nabídku ředitel divize obchod Pavel Cyrani.

ČEZ nově nabízí také úsporné pračky, lednice a myčky, ale i celou řadu služeb včetně financování investic energeticky úsporných technologií a pomoc při vyřizování dotací či opravy zařízení v domácnosti.

„Smyslem je nabízet taková energetická řešení, ze kterých těží spotřebitel, ať už v podobě většího pohodlí, snížení spotřeby energií, zajištění větší soběstačnosti nebo zlepšení bezpečnosti domácnosti,“ doplnil Pavel Cyrani.

Výběr článků

Načítám