Hlavní obsah

Ušetřil jsem desítky tisíc korun za dva roky. Díky férové půjčce od lidí

Kdysi jsem spadl do nevýhodné půjčky, a navíc kvůli něčemu, co jsem nepotřeboval. A ta zbytečná půjčka mě pak tížila léta. Nakonec se mi ji ale podařilo výhodně refinancovat. U Zonky jsem díky půjčce od lidí snadno ušetřil desítky tisíc.

Zonky.cz

Článek

S těžkým srdcem 16,9 %

Jak to začalo? V bazaru jsem si vyhlédl krásné, jen tři roky staré auto, po kterém jsem už dlouho toužil. Pro zajímavost, Ford Focus ST, 220 koní, dotyková navigace, dvouzónová klimatizace, 6 rychlostí, parádní zvuk i akcelerace. Prostě bomba. S těžkým srdcem jsem si vzal v roce 2010 půjčku 300 tisíc korun s úrokem 16,9 %. Půjčka měla být na dlouhých 8 let, měsíční splátka 6500 Kč. Já to senzační auto chtěl, a tak jsem s těžkým srdcem podepsal.

Refinancování za 10,9 %

Po dvou letech jsem úvěr refinancoval u jiné banky s úrokem 10,9 %. Dobu splatnosti jsem si nastavil stejnou, tedy do roku 2018. Splátka činila celkově cca 5800, což vypadá jako malý rozdíl, ale v řádu 6 let splácení to byla velká úspora. Pak jsem se s myšlenkou na refinancování na několik let rozloučil...

Přes Zonky snížení na 5,99 %

Shodou okolností jsem ale před rokem stavěl dům a potřeboval cca měsíční půjčku. A tenkrát jsem objevil Zonkyho (www.zonky.cz). Všechno klaplo, půjčku jsem zaplatil a pak mě napadlo převést tam i starou půjčku na auto. Protože už jsem byl pro Zonkyho známá firma, získal jsem krásný úrok 5,99 % (RPSN kolem 7,4 %). A přestože mi zbývalo platit už jen asi 2,5 roku, díky Zonkymu jsem ze zbývající sumy 199 308 Kč na úrocích ještě ušetřil desítky tisíc…

Celková úspora se Zonky 27 600 Kč

- splátka 4962 Kč

- splátka 4962 Kč - pojištění 0 Kč

- splátka 4962 Kč - pojištění 0 Kč - měsíční poplatek 0 Kč

- splátka 4962 Kč - pojištění 0 Kč - měsíční poplatek 0 Kč - celkové měsíční náklady 4962 Kč

- zbývá doplatit 168 708 Kč ve 34 splátkách

Půjčka u Zonky navíc není jen finančně výhodnější:

1) Získal jsem výrazně nižší sazbu než v bance.

1) Získal jsem výrazně nižší sazbu než v bance. 2) Díky mojí půjčce vydělají lidé, kteří mi dali důvěru. A ne bankovní aparát.

3) Celé refinancování jsem vyřídil raz dva. Stačilo vyplnit žádost, zaslat 2 doklady totožnosti a pár posledních výpisů z účtu. Následoval elektronický podpis a za pár minut jsem už publikoval svůj příběh na tržišti, kde si vybírají zajímavé projekty investoři. A zafungovalo to.

Věřím, že to bude fungovat i vám. A pokud napíšete dobrý příběh, tak vám rád na půjčku přispěju. Začal jsem totiž taky investovat. Na Zonky lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

David Michalík, klient a investor na Zonky.cz

Mrkněte se na úvěrovou kalkulačku nebo si o Zonky.cz (www.zonky.cz) přečtěte víc. Můžete taky napsat šéfce služby na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo každý pracovní den od 8 do 20 h a o víkendu do 9 do 18 h volat zákaznickou linku na čísle 800 449 999.

Výběr článků

Načítám