Hlavní obsah

Už přes čtvrt miliardy korun si lidé půjčili od lidí díky Zonky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půjčky od lidí jsme do Česka přinesli loni. A letos už měsíční objemy počítáme v desítkách milionů. Zonky totiž umožňuje lidem, aby si půjčovali peníze mezi sebou. Výhodněji než v bance a také s větším výnosem pro investory.

Zonky.cz

Článek

Jak to u nás funguje? Většina věcí je online. Taky proto můžou být naše služby výhodnější. Nemáme luxusní budovy ani složitý bankovní aparát. Na Zonky.cz (www.zonky.cz) vložíte základní údaje a příjmy, naskenujete nám dva doklady a přidáte svůj příběh. Nás totiž nezajímají jen kolonky. Neřešíme, že jste OSVČ nebo máma na mateřské. Na rozdíl od bank u nás záleží na tom, kdo jste a co umíte. Ne na tom, co říká statistika. Věříme lidem, co chtějí něco dokázat.

Podle vašich údajů stanovíme úrok - nejnižší je 3,99 %, průměrný okolo 8 %. Naše investory bude ale také zajímat, na co a proč si půjčujete. Jsou jich tisíce a je na vás, kolik z nich se vám podaří příběhem zaujmout. Průměrná výše půjčky je u nás zhruba 130 000 Kč a některé jsou zafinancovány během pár minut. Peníze pak máte na účtu v podstatě obratem. Výrazně rychleji a zároveň levněji než v bance.

Proč si lidé na Zonky půjčují?

Protože nám věří. A protože my věříme jim. Každý měsíc objem půjčených peněz stoupá. Když se lidí ptáme, proč si vybrali Zonky (www.zonky.cz), říkají pár základních důvodů.

- Přilákal je fakt, že je půjčka výhodnější než v bance.

- Přilákal je fakt, že je půjčka výhodnější než v bance. - Spočítali si, že při konsolidaci a refinancování nevýhodných úvěrů můžou během let ušetřit až desítky tisíc korun.

- Přilákal je fakt, že je půjčka výhodnější než v bance. - Spočítali si, že při konsolidaci a refinancování nevýhodných úvěrů můžou během let ušetřit až desítky tisíc korun. - Už je nebaví, jak je na ně jejich banka přísná.

- Nebo se rozhodli u nás investovat, protože jim peníze vydělají víc, než kdyby je nechali ležet na účtu.

Pojďme změnit systém

V současnosti jsou v Česku ještě pořád půjčené peníze páté nejdražší v Evropě. Dokonce i v sousedním Německu zaplatíte za úvěr zhruba polovinu. Pro spoustu lidí je tak půjčka v bance drahá. Nebo jim ji úředníci bazírující na kolonkách odmítnou schválit. Takže v ČR bují ještě větší byznys plný nelidských úroků a nenápadných, ale o to ničivějších mikropůjček. Systém půjčování peněz byl v Česku prostě dlouho zralý na změnu. A tak jsme se rozhodli tu změnu udělat.

Komunitní financování funguje v desítkách zemí. A podobně jako Uber kazí kšefty taxikářským kartelům, půjčky od lidí tlačí dolů ceny půjčených peněz. A nabízejí taky alternativní způsoby posuzování žadatelů. Pro lidi, kteří do banky nepasují. Pro lidi, kteří se nespokojí s tím, že něco nejde.

Půjčte si na svoje originální projekty tak, jak to letí ve světě. Od lidí. Vyzkoušejte naši úvěrovou kalkulačku na Zonky.cz (www.zonky.cz). Napište naší šéfce na lucie.tvaruzkova@zonky.cz, nebo zavolejte na naši linku péče o zákazníky 800 449 999 - v pracovní dny od 8 do 20 h a o víkendu od 9. do 18 h na 800 449 999. Na Zonky lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám