Hlavní obsah

Odhalte podvody s ojetými vozy

Novinky, Cebia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujete nové auto a nemáte na něj? Pak se jistě poohlížíte po autobazarech. Je jich spousta, ale všechny mají jednu věc společnou: všechny prodávají krásná, doslova vymydlená auta, na která je radost pohledět.

Článek

Aby vám radost vydržela i po nákupu, je potřeba udělat malé a celkem levné opatření: prověřit si údaje o vozu na www.zkrontrolujsiauto.cz. Web provozuje společnost Cebia, která se dlouhodobě zabývá pomocí motoristům při prověřování vozidel. Již 25 let systematicky sbírá informace od prodejců, dealerů, servisů, pojišťoven a dalších partnerů a ty soustřeďuje do jedné aplikace, která je přes internet dostupná všem.

Aby vám přiblížila, jak se ze starého vraku stane pod zázračnýma rukama „šikovného“ prodejce auto pro koupěchtivé zájemce, natočila Cebia pro vás 5 videí o takovém malém zázraku po česku. Podívejte se na něj a pokuste se vyvarovat chyb, které před vámi udělalo mnoho jiných naivních zájemců. Vždyť v ČR se prodává více než 40 % aut se stočeným tachometrem a také 20 % aut omlazených, která byla ve skutečnosti vyrobena dříve, než tvrdil prodejce. To jsou čísla, která by vás měla přesvědčit o tom, že investice několika stokorun do prověření vozidla není vůbec zbytečná.

Výběr článků

Načítám