Hlavní obsah

Tradice a kvalita ukrytá ve jméně Prantl

Novinky, Kaufland

V nenápadném domě v Žirovnici se skrývá firma Prantl Masný průmysl. Patří k předním českým producentům masných výrobků. Ty nesou jméno Prantl. Podle obchodního ředitele Jana Prantla mladšího je tak jasné, že kvalita musí být co nejlepší.

Ivo Prantl, výrobní ředitel, Jan Prantl st., zakladatel firmy, Jan Prantl ml., obchodní ředitel

Článek

Váš dědeček, Jan Prantl, koupil továrnu v roce 1946. Jaký byl její další osud?

O čtyři roky později mu továrnu znárodnili. Můj otec, také Jan Prantl, část podniku získal v restituci, musel si půjčit a musel hodně pracovat, aby továrnu rozjel.

Proč firma Prantl uspěla?

Táta se dokázal obklopit dobrými lidmi. Lidi jsou naší největší devizou, řada z nich, včetně našeho výborného provozního ředitele Zdeňka Mašky, je tu právě od začátku devadesátých let. Každý den vyrobí kolem čtyřiceti tun masných výrobků.

Kde si mohou lidé vaše výrobky koupit?

Výrobky Prantl prodáváme v menších prodejnách i řetězcích. Jedním z velkých odběratelů je Kaufland, který české výrobce podporuje dlouhodobě. I díky takto velkým stabilním odběratelům si můžeme dovolit dále investovat do rozvoje podniku

Dá se v takovém množství a při dodávání do řetězců udržet kvalita?

Máme to jednoduché, výrobky nesou jméno Prantl: kvalita musí být co nejlepší. Naše výrobky neobsahují strojně oddělené maso, mouku a jsou bez alergenů.

Výběr článků

Načítám